Šport > Nogomet
16 ogledov

Žalostni, ker odhaja

Ronaldo se je za vedno poslovil od nogometnih igrišč. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ronaldo je v ponedeljek odšel v nogometno zgodovino. Za njim pa ne žalujejo le številni navijači, temveč tudi mnogi še aktivni nogometaši, ki mu vsi po vrsti priznavajo, da je bil eden najboljših.
Ronaldo je bil moj idol. Bil sem navdušen nad vsem, kar je naredil. Po njegovi zaslugi je Brazilija prepoznavna v Evropi. Še vedno ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Sem zelo žalosten.
Ronladinho.

Ronaldo oziroma Il Fenomeno, kakor so ga klicali njegovi navijači in ostali ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu, je po številnih težavah s poškodbami v ponedeljek tudi uradno naznanil, da je sklenil svojo bogato športno pot. Čerpav je bil v zadnjih letih daleč od nekdanjega sijaja, so se mu ob koncu kariere poklonili številni nekdanji soigralci in tudi goreči nasprotniki. "Danes je zbogom rekel eden od največjih nogometašev vseh časov," je na svojem Facebook profilu zapisal vezist Barcelone Andres Iniesta. "Hvala ti za vse, kar si naredil za šport in nogomet, Brazilijo in tisoče ljudi," pa je dejal Ronaldov rojak Kaka. Tudi Šved Zlatan Ibrahimović ni mogel mimo odhoda Brazilca: "Odšel je eden najboljših nogometašev v zgodovini. Ronaldo je bil najkompletnejši nogometaš, ki sem jih kdaj videl."

Moratti: "Ronaldo je največji napadalec v zgodovini"
Ronaldo je kar pet let med drugim preživel pri Interju, kjer je na 68 prvenstvenih tekmah zabil 49 zadetkov. "Žal mi je, ker je Ronaldo prenehal z igranjem. On je največji napadalec v zgodovini nogometa. V veliko zadovoljstvo ga je bilo gledati v našem dresu. V prihodnosti mu želim vse najboljše," je dejal predsednik črno-modrih Massimo Moratti.

Žalostni Ronaldinho

"Ronaldo je bil moj idol. Bil sem navdušen nad vsem, kar je naredil. Po njegovi zaslugi je Brazilija prepoznavna v Evropi. Še vedno ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Sem zelo žalosten," pa je bil ob slovesu Ronalda zelo razočaran njegov nekdanji reprezentančni soigralec Ronaldinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.