Šport > Nogomet
13 ogledov

Zamaskirani 17-letnik napadel vratarja

aly keita navijač napad Profimedias
S Švedske poročajo o nevsakdanjem pripetljaju, ko so bili prisiljeni zaradi nogometnega navijača, ki je vdrl na igrišče, prekiniti prvoligaško tekmo.

Zamaskirani navijač je brez vsakršnih težav pritekel na igrišče ter začel lov na vratarja Alyja Keito, ki se mu je skušal izmakniti. Trajalo je nekaj sekund preden so napadalca obvladali varnostniki.

V ponedeljek sta se v švedski prvi ligi pomerili moštvi Jönköpings Södra in Östersunds. Tik pred koncem, v 89. minuti, je na igrišče, kot kaže posnetek kamere v golu, na igrišče pritekel navijač v črni trenirki, čez glavo je imel poveznjeno kapuco, čez obraz pa masko balaclava ter šokiral vratarja moštva iz Östersunda, ki je začel bežati pred napadalcem.

Napad se je zgodil, ko so bili igralci na nasprotni strani igrišča. Čeprav s posnetka ni mogoče videti, pa je napadalec uspel podreti vratarja, ki je v bolečinah držeč se za glavo na trebuhu obležal na zelenici. Šele takrat so se zganili pripadniki varnostne službe, ki so obkrožili in podrli napadalca, ter nogometaši, ki so pritekli do vratarja.


Vratarju je morala pomagati zdravstvena služba, napadalca pa so varnostniki v primežu pospremili z igrišča. Sodnik na tekmi je v 91. minuti odpiskal konec tekme pri izidu 1:1. Za zdaj še ni jasno, ali bodo priznali izid tekme. Švedska nogometna zveza je v sporočilu zapisala, da tekme ne bodo ponovili, primer bodo poslali v obravnavo disciplinski komisiji, ki bo odločila, ali bo priznala izid ali bo za zeleno mizo prisodila zmago s 3:0 Östersundu, če se bo izkazalo, da v Jönköpingu niso ustrezno poskrbeli za varnost na tekmi.

Napadalec komaj 17-letni fant

Napad ni bil tako nedolžen. Napadalec, kasneje se je izkazalo, da gre še za mladoletnika, 17-letnega mladeniča, je vratarja zagrabil za vrat in udaril v sence. "Sem šokiran in jezen. Grozno je, da se je lahko kaj takšnega zgodilo," je po koncu tekme novinarjem dejal vratar. Policija je napadalca aretirala. "Je v priporu, o zadevi smo že obvestili tožilstvo, z njim bomo opravili pogovor zaradi več kršitev zakona," je dejal načelnik policije v Jönköpingu Peter Nordengard.

To je bil že drugi navijaški incident letos v švedski prvi nogometni ligi. Aprila so prekinili tekmo med Göteborgom in Malmöjem, ko je razneslo petardo pod nogami rezervnega igralca med ogrevanjem ob igrišču. Zaradi varnostnega spodrsljaja pa so pozneje Malmöju priznali zmago s 3:0.

aly keita navijač napad | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.