Šport > Nogomet
30 ogledov

Zamaskirani Ukrajinci porezali Angleže v Kijevu

Ukrajina Anglija Kijev ulica navijač spopad policija urgenca zdravniška pomoč Reuters
Pred torkovo kvalifikacijsko tekmo med Ukrajino in Anglijo v Kijevu so strasti že dodobra razgrete. V središču mesta so bili tudi hujši incidenti.

Angleški navijači, ki so se odpravili bodrit svoje moštvo v obračunu z reprezentanco Ukrajine v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji, bodo izlet v gostiteljico zadnjega evropskega prvenstva pomnili še dolgo, in sicer zlasti v negativni luči. V središču Kijeva jih je namreč napadla skupina jeznih domačinov in trije Angleži so zaradi poškodb pristali na urgenci.

Po uradnih podatkih tamkajšnje policije je bilo poškodovanih deset Angležev; sedem jih je dobilo manjše poškodbe, tri s poškodbami glave in rok pa so prepeljali v bolnišnico in oskrbeli na oddelku za nujno medicinsko pomoč. Bolnišnico so vsi že zapustili.

Poleg steklenic tudi noži

Znan je tudi približen potek dogodkov. Skupina približno 40angleškihnavijačev je v enem od gostinskih lokalov na osrednji ulici v Kijevu srkala svojo nedeljsko popoldansko kavico, ko so se sporekli z ukrajinskimi navijači. Beseda je dala besedo in nedolžni klepet se je sprevrgel v prepir, nazadnje pa so zapele pesti. Po policijskih podatkih so jo najbolj skupili Angleži oziroma so le navijači gostujočega moštva poiskali zdravniško pomoč.

Napad je bil, kot kažejo policijski podatki, vnaprej pripravljen, saj se je v vsesplošni pretep vključila tudi šesterica zamaskiranih Ukrajincev, v pretepanju pa je sodelovalo dodatnih 15 Ukrajincev, ki so po poročanju tamkajšnjih medijev pred prihodom policije pobegnili s kraja incidenta. Napadalci so uporabili različna orodja za spopad z Angleži, od steklenic do hladnega orožja, kot so noži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.