Šport > Nogomet
13 ogledov

Zamparini bi Iličića prodal 'prijateljem' iz Napolija

Chiellini Iličić Juventus Palermo Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Predsednik Palerma Maurizio Zamparini je v petek izjavil, da bi zaradi prijateljstva svoj najdražji eksponat, slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, prodal predsedniku Napolija Aureliu De Laurentiisu. Agent Amir Ružnić je za italijanske medije že razkril, da se Zamparini pogaja tudi z neimenovanim evropskim velikanom.

"Z De Laurentiisom sem se slišal pred tremi meseci," je za radio Kiss Kiss razlagal Palermov predsednik Maurizio Zamparini. "On me je poklical, ampak mogoče si je zdaj že premislil, saj so se zdaj oglašali drugi klubi. Zaradi prijateljstva bi ga (Iličića, op. a.) dal Napoliju, vedno sem govoril, da če bodo ponudbe enake ga bom dal Napoliju."

Josipa Iličića selektor Srečko Katanec zaradi poškodbe ni uvrstil na seznam igralcev, ki bodo po petkovi zmagi nad Turčijo v Bielefeldu (2:0) čez teden dni odigrali še kvalifikacijsko tekmo z Islandijo v Reykjaviku.

Prihodnost slovenskega reprezentanta je v zraku že praktično celo sezono, možnosti za njegov obstanek pri Palermu pa so se močno znižale po izpadu sicilijanskega kluba v Serie B. Športni dnevnik La Gazzetta dello Sport je že poročal, da je Iličić usodni da dahnil Fiorentini, ki se je za njegov prihod zanimala še za časa, ko ga je treniral njegov prvi trener na Apeninskem polotoku Delio Rossi.

Ružnić: "Zamparini se pogaja z zelo pomembnim klubom"

Bivši trener Palerma je medtem že preteklost toskanskega kluba, ki je pod vodstvom nekdanjega napadalca Rome Vincenza Montelle letos navduševal v Serie A in do zadnjega grozil AC Milanu v boju za tretje mesto in Ligo prvakov. Iličićev zastopnik Amir Ružnić je za enako radijsko postajo kot Zamparini razkril, da so v igri tudi klubi iz tujine.

"Predsednik Zamparini mi je priznal, da se pogaja z zelo pomembnim tujim klubom. Bomo videli. Josip je sicer izrazil pripravljenost, da bi ostal v Italiji, ampak jasno je, da če bo prišla ponudba iz tujine od ekipe, ki igra evropske pokale, potem jo bomo morali pogledati," je za Kiss Kiss dejal Ružnić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.