Šport > Nogomet
32 ogledov

Zamparini: "Gattuso bo novi trener Palerma"

gennaro gattuso EPA
Predsednik Palerma Maurizio Zamparini je našel trenerja, ki bo rožnato-črne vodil po izpadu v Serie B. Serijski "zamenjevalec" bo na Sicilijo pripeljal nekdanjega italijanskega reprezentanta in člana AC Milana, vročekrvnega južnjaka Gennara Gattusa. Se že veselimo.

"Gattuso mi je zelo všeč. On bo naslednji trener Palerma," je v pogovoru za Radio 2 dejal Maurizio Zamparini. Mož, ki je med neuspešno zadnjo sezono na Siciliji zamenjal kar tri stratege, dva izmed dnjih pa sta se med sezono tudi vrnila, je zdaj posegel po podobno eksplozivnem nekdanjem italijanskem reprezentantu.

Gennaro Gattuso je bil v letošnji sezoni trener/igralec švicarskega Siona, ki podobno kot Palermo slovi za klub z izjemno nepotrpežljivim predsednikom. Nekdanji nepopustljivi vezist je bil namreč eden izmed petih trenerjev Christiana Constantina. Predsednik Siona je od leta 2002, ko se je še drugič pridružil klubu, najel in odpustil že več kot 30 strategov.

Zamparini je med drugim odpustil Giana Piera Gasperinija, ga zamenjal z Albertom Malesanijem in ga po treh tekmah spet nadomestil z Gasperinijem. Nekdanjega trenerja Interja je nato spet odpustil po vsega dveh tekmah, sezono pa je pri klubu Josipa Iličića in Jasmina Kurtića zaključil Giuseppe Sannino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.