Šport > Nogomet
20 ogledov

Zamparini protestno prodaja Palermo

Mauriziu Zampariniju je prekipelo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Maurizio Zamparini, predsednik nogometnega kluba Palermo, v katerem igrata tudi slovenska igralca Armin Bačinović in Josip Iličić, protestno prodaja klub.

Za ta korak se je Maurizio Zamparini odločil, ker je sodnik na sredini tekmi proti ekipi Milana, ki jo je Palermo izgubil z 1:3, dosodil za Milančane sporno enajstmetrovko, dve za Palermo pa spregledal. Zamparini je v uradni izjavi za javnost na spletni strani kluba zapisal, da je dal navodilo vodstvu kluba, naj najde banko ali svetovalno družbo, ki bo izpeljala prodajo. Zamparini, poslovnež iz Furlanije - Julijske krajine, je klub kupil leta 2002 od Franca Sensija za 15 milijonov evrov ter si za prvi cilj zadal uvrstitev ekipe v prvo ligo, ko je to dosegel, pa ga je sklenil popeljati v evropske pokale.

Devetinšestdesetletni Zamparini je dejal, da se čuti poraženega zaradi "športne kulture, ki dovoljuje, da trije ali štirje klubi z ekonomsko in medijsko močjo vladajo". Izrazil je upanje, da bo klub prešel v mlajše roke, ki bodo imele dovolj volje in energije, da se bodo borile za izboljšanje stanja, "kar sam nisem mogel storiti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.