Šport > Nogomet
13 ogledov

Zanamci Korena & Co. začeli s porazom

Naslednike Valterja Birse in Milivoja Novakovića čaka še veliko dela, če se bodo Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca do 19 let je kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu leta 2011 začela s porazom proti nizozemskim vrstnikom.

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je v uvodni tekmi turnirja prvega kola kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2011 v Lendavi izgubila proti nizozemskim vrstnikom z 0:2 (0:0). Za Nizozemce sta zadela Jody Lukoki (63.) in Adam Maher (90.).

Tekmo, na kateri so ob odprti igri ves čas imeli pobudo Nizozemci, si je ogledalo 1000 gledalcev. Lukoki je "tulipane" v vodstvo poslal s strelom z 18 metrov, Maher pa se je med strelce vpisal po slabem posredovanju vratarja Ažbeta Juga.

Na drugi tekmi turnirja skupine 9 je Slovaška s 4:0 premagala Malto. Prav Slovaki bodo naslednji tekmec Slovenije, ekipi se bosta pomerili v soboto ob 15. uri v Murski Soboti.

V prvem delu kvalifikacij je sicer na sporedu 13 turnirjev, na vsakem nastopajo po štiri ekipe. V elitno kolo kvalifikacij se prebijeta prvi dve reprezentanci in dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi. Zaključni turnir bo v Romuniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.