Šport > Nogomet
56 ogledov

Zanesljivo do najmanj zaželenega rekorda

Jack Grealish Profimedias
Nekdanji vezist Sunderlanda Sean Thornton ni več lastnik enega izmed najmanj zaželenih rekordov v Premier League.

Mladi angleški reprezentant Jack Grealish je prišel do rekorda, ki pa bi se mu dvajsetletnik z veseljem izognil. V sezoni je v Premier League odigral 16 tekem, na prav vseh pa je doživel tudi poraz. S tem je popravil neslavni rekord Seana Thorntona, ki je v sezoni 2002/03 zaigral na 11 tekmah, z njim v postavi pa je Sunderland osvojil eno točko.

Črne mačke so tisto sezono osvojile skupno 19 točk, dve več kot jih he tokrat Grealisheva Aston Villa. Thorntonov soigralec Talal El Karkour je pred 13 leti brez točke ostal na osmih tekmah, njegov dosežek pa je izenačil član Readinga Emerse Fae v sezoni 2007/08, oba pa je zdaj prepričljivo premagal Grealish.

Slednji je kot rezervist zaigral na nedeljski tekmi z Arsenalom, ki so jo topničarji zmagali s 4:0, v sezoni pa je dosegel en zadetek. V polno je meril prav proti prvakom iz Leicestra, vendar so tekmo v septembru vseeno dobile lisice s 3:2.

Mladi nogometaš se je v medijih sicer največkrat omenil v povezavi s pijančevanjem, ki si ga je novembra privoščil v Manchestru in to le nekaj ur po visokem porazu z 0:4 proti Evertonu. Zaradi tega ga je trener Remi Garde celo degrediral v rezervno ekipo. Sezona, ki se je nadarjeni igralec ne bo rad spominjal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.