Šport > Nogomet
14 ogledov

Zanetti končuje kariero, ostaja pri Interju

Javier Zanetti EPA
Legendarni nogometaš milanskega Interja Javier Zanetti bo ob koncu sezone končal kariero, a bo ostal pri nerazzurrih kot član osebja, je sporočil italijanski prvoligaš, kjer igra tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović.

"Sestankovali smo zadnja dva meseca, razumemo njegov položaj. Odločitev je dokončna. Zanetti bo član osebja. Ob tem smo sprejeli, da se mora klub uvrstiti v evropsko ligo," so na spletni strani Interja povzeli lastnika kluba Ericka Thohirja.

Štiridesetletni Argentinec je ob zadnjem remiju Interja proti Napoliju (0:0) odigral že 856. tekmo. Zanetti je član Interja od leta 1995, kapetan pa od leta 1999. V italijanski Serie A je zbral 616 nastopov, kar ga uvršča na drugo mesto, pred njim je le branilec Milana Paolo Maldini s 647 nastopi. Zanetti je z Interjem osvojili pet naslovov državnega in pokalnega prvaka, leta 2010 pa še Ligo prvakov.

Inter je tri kroge pred koncem te sezone na petem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.