Šport > Nogomet
16 ogledov

Zanetti nazaj z zmago: San Siro salutiral kapetanu

Conte Chievo Juventus
1/12
EPA
Milanski Inter je s Samirjem Handanovićem v vratih na San Siru premagal Livorno in z zmago proslavil povratek Javierja Zanettija po hudi poškodbi (2:0). V nedeljo derbi med Juventusom in Napolijem.

Ovacije so navijači Interja v prvih minutah tekme z Livornom namenjali dvema, ki nista igrala. Prvi je huronsko navdušenje povzročil legendarni kapetan kluba Javier Zanetti, Argentinec se je na klop San Sira usedel prvič po poškodbi Ahilove tetive, po kateri je bila nekaj časa pod vprašajem tudi njegova kariera, drugi aplavz severne tribune pa je požel predsednik Massimo Moratti, ki je kljub lastniškemu slovesu od kluba spet sedel na tribuni.

To je bilo na žalost Milančanov tudi vse, čemur so lahko zaploskali v prvih 25 minutah. Takoj, ko je odbilo četrt ure tekme, se je zadetku približal eden najnižjih na igrišču Rodrigo Palacio, ki je najvišje skakal po podaji s strani, a meril mimo vrat.

Interjev as iz rokava kar vratar Livorna

Črno-modri so po pol ure le uspeli povesti, a zgolj po zaslugi katastrofalne napake gostujočega vratarja Francesca Bardija, posojenega člana Interja, ki je v svoj gol preusmeril podajo Jonathana s strani. Palacio je bil še naprej najpodjetnejši mož na igrišču in še enkrat zapretil z glavo, nato pa pod prekrškom padel v kazenskem prostoru, a glavni sodnik ni zapiskal za najstrožjo kazen.

Bardi se je za hudo napako vsaj delno odkupil v zadnjih sekundah polčasa, ko je ustavil poskus Rickyja Álvareza s strani, medtem ko je njegov kolega na drugi strani Samir Handanović bolj kot ne zmrzoval v milanski noči. Južnjaki so v drugem polčasu začeli resneje nizati napadalne akcije na polovici Interja, toda Handanović še naprej ni imel dela.

Povratek Zanettija začinil gol Nagatoma

Lahko bi dobil zelo resen "posel", toda glavni sodnik Sebastiano Peruzzo tako kot v prvem polčasu Palacia z najstrožjo kaznijo ni nagradil niti Paulinha. Nevarno zaspano igro Interja je skušal Walter Mazzarri poživiti z aktiviranjem hrvaškega reprezentanta Matea Kovačića. Palacio je imel v 65. minuti na nogi verjetno odločilni zadetek, a ga je z neposredne bližine po podaji Juta Nagatoma s strani ustavil branilec Nahuel Valentini, ki je rešil svojega vratarja.

V 82. minuti so interisti ob mučenju svojih črno-modrih le dočakali svoj trenutek, ko se je na zelenico po sedmih mesecih odsotnosti vrnil kapetan Zanetti in požel huronske ovacije. Te so hitro potihnile, ko se je Inter v zadnjih minutah krčevito, a zanesljivo branil za zmago. Trpeti jim do zadnjih sekund ni bilo potrebno, saj je napad za odločilni drugi gol začel ravno Zanetti, ki je podal do Kovačića, slednji pa je po lepi individualni akciji našel Nagatoma za končnih 2:0.

Z legendarnim kapetanom so zadetek slavili praktično vsi člani moštva. Handanović je ostal nepremagan, Moratti pa je lahko s tribune na verjetno zadnji tekmi, ki jo je obiskal kot uradno še vedno večinski lastnik kluba, znova pozdravil eno izmed svojih najboljših naložb za časa predsedovanja milanskemu velikanu.

Contejeva provokacija: "Kaj bo šele, ko bo Napoli 100 % ..." 

Vrhunec 12. kola v Serie A bo prišel prav na koncu, ko se bosta v Torinu v nedeljo pomerila Juventus in Napoli. Trener aktualnih prvakov Antonio Conte je čas pred derbijem izkoristil za manjšo provokacijo, vsaj tako so jo videli italijanski mediji, ko je v soboto spregovoril o formi sinje modrih.

Njihov trener Rafael Benítez je namreč pred časom pogumno dejal, da so igralci pod Vezuvom trenutno zgolj na 75 % pripravljenosti, besede Španca pa je Conte pokomentiral z dobršno mero sarkazma.

"Če so drugi s 75 %, kaj bo šele, ko bodo na maksimumu ... Če ne bodo osvojili prvenstva, potem ne bodo dosegli ničesar," je dejal Conte.

Italijanska liga, 12. kolo:

Catania : Udinese 1:0 (1:0)
López (30)

Inter : Livorno 2:0 (1:0)
Bardi (30/a.g.), Nagatomo (90)
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

Nedelja ob 12.30:
Genoa - Hellas Verona

Ob 15.00:
Atalanta - Bologna
Cagliari - Torino
Chievo - AC Milan
Parma - Lazio
AS Roma - Sassuolo

Ob 20.45:
Fiorentina - Sampdoria
Juventus - Napoli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.