Šport > Nogomet
27 ogledov

Zanetti v družbi Baggia, Maldinija, Baresija ...

sport_zanetti_inter_reuters_main Žurnal24 main
Javierja Zanettija, ki ga selektor Diego Armando Maradona ni poklical v reprezentanco za SP, so italijanski novinarji okronali z nagrado za najboljšega nogometaša Serie A nad 30 let.

Argentinski nogometaš evropskega prvaka Interja iz Milana Javier Zanetti je dobitnik letošnje nagrade v spomin nekdanjega nogometaša Juventusa Gaetana Scireee. To nagrado italijanski novinarji podeljujejo najboljšemu nogometašu italijanske lige, ki je presegel mejo 30. let.

Zanetti, ki letos ni dobil mesta med argentinskimi reprezentanti za svetovno prvenstvo, je nasploh prvi tuji nogometaš s to nagrado, od leta 1992, ko so jo podelili prvič, so bili med drugimi nagrajeni Franco Baresi, Roberto Baggio, Paolo Maldini, Gianfranco Zola ter Alessando Del Piero.

Scirea je bil sicer nekdanji nogometaš Juventusa in italijanski reprezentant. Za torinski klub je igral dolgih 14 let, leta 1989, ko je bil pomočnik trenerja Dina Zoffa pri Juventusu, pa je umrl v prometni nesreči na Poljskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.