Šport > Nogomet
21 ogledov

Zanetti: "Velika škoda"

Kapetan Interja po tekmi ni skrival razočaranja. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Maščevanje Bayerna Interju za lanski poraz v finalu Lige prvakov je vsaj delno uspelo. Po prvi tekmi osmine finala se Bavarci iz Milana vračajo z zmago 1:0. "V München po zmago," pravi Javier Zanetti.

Interjev kapetan Javier Zanetti je prepričan, da bo njegovo moštvo v Münchnu premagalo bavarskega velikana. "Razburjeni smo in razočarani. Gre za veliko škodo, mnogo pozornosti posvečamo Ligi prvakov. Ustvarili smo si mnoge priložnosti za vodstvo in menim, da bi bil remi pravičen rezultat. V München se odpravljamo po zmago. Ne glede na tokratni rezultat moramo zadeti. Ko je bilo treba, smo se sicer proti Bayernu dobro branili, v trenutkih napadanja pa smo dobro pritiskali," je v bolj optimističnem tonu pogled na tekmo sklenil Argentinec.

Manchester United je v Marseillu igral le 0:0. "Od moštva smo pričakovali več, ni dvoma. Na trenutke smo si ustvarili nekaj dobrih položajev, vendar to ni bilo dovolj. 0:0 utegne biti nevaren rezultat,“ je za ITV Sport povedal Alex Ferguson in se obregnil še ob nedosojen prekršek nad Waynom Rooneyjem ob koncu tekme. "Sodnik je bil v dobrem položaju pri tej akciji. Ne vem, zakaj nismo dobili prostega strela. Ob tem bi moral pokazati še rdeči karton,“ je še dejal Ferguson in pohvalil igro branilca Chrisa Smallinga.

"Odigrali smo dobro tekmo, nismo pa imeli sreče," je za Sky Sport dejal predsednik Interja Massimo Moratti: "Trener Leonardo se je odrezal zelo dobro, zadovoljen sem z gibanjem moštva po igrišču in igro. Če bomo v Münchnu igrali podobno, si bomo gotovo ustvarili veliko priložnosti."

"Inter me je presenetil. Igral je na zmago. Ves svet je videl čudovito tekmo in oboji navijači so lahko zelo zadovoljni. V lanskem finalu je Inter napadal manj, a iztržil boljši rezultat. To je nogomet," je bil po srečanju nasmejan Bayernov trener Louis van Gaal, ki je na vprašanje o domnevno preveč prekrških nad Weasleyjem Sneijderjem odvrnil: "Seveda smo želeli ustaviti Sneijderja, vendar menim, da nismo napravili preveč prekrškov nad njim. V vsakem primeru je mojster, a so ga naši učinkovito ustavili."

"Milančani so še vedno zelo v igri in ne smemo počivati. V Münchnu moramo biti zelo osredotočeni, le tako bomo lahko napredovali," pa pred povratno tekmo, ki bo 15. marca, napoveduje Arjen Robben.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.