Šport > Nogomet
3198 ogledov

Šok: zanj so plačali mastne denarce, zdaj bo šest let za zapahi

Manolo Portanova Epa
Obetavni italijanski nogometaš je bil spoznan za krivega sodelovanja pri skupinskem posilstvu.

Vezist Genoe Manolo Portanova (22) je bil na sodišču v Sieni obsojen na šestletno zaporno kazen zaradi sodelovanje v skupinskem posilstvu mladega dekleta, poročajo italijanski mediji.

Portanova, sin nekdanjega nogometaša Danieleja Portanove, je bil obtožen posilstva 21-letnice med hišno zabavo v Sieni maja 2021, zaradi česar mu je bil že lanskega junija odrejen hišni pripor.

Pri posilstvu dekleta so sodelovali nogometašev stric Alessio Langella (23) in še dva njegova prijatelja: 25-letni Alessandro Cappiello in neimenovani 17-letnik, čigar primer obravnava tožilec za mladoletne v Firencah.

Po navedbah La Repubblice sta tako Portanova kot njegov stric Langella zaprosila za hitro sojenje, v katerem sta bila obsojena na šest let zapora. Poravnati bosta morala tudi odškodnino v višini 120.000 evrov.

V hitrem postopku obdolženec preskoči narok na sodišču, da bi dosegel precejšnje znižanje kazni in skrajšanje trajanja sojenja, vendar se to ne tretira kot priznanje krivde. Ker se je Portanova izrekel za nedolženga, se lahko zoper razsodbo pritoži.

Manolo Portanova | Avtor: Epa Epa

Portanova se je januarja pridružil Genoi iz Juventusa za deset milijonov evrov. Dogovor med obema kluboma predvideva še pet milijonov evrov bonusa, ki je vezan na njegovo uspešnost.

Dvaindvajsetletni vezist italijanske mladinske reprezentance je v letošnji sezoni odigral 12 tekme za Genoo, na svojem račun pa ima zadetek in dve podaji. V Serie A je kot nogometaš stare dame debitiral leta 2019, med italijansko nogometno elito pa je zbral 30 nastopov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.