Šport > Nogomet
7053 ogledov

Zanj so plačali 115 milijonov, on se ne oglaša na telefon

lionel messi luis suarez Epa
Španski prvak ima velike težave z drugim najdražjim nogometašem v klubski zgodovini.

Barceloni počasi zmanjkuje potrpljenja do 21-letnega napadalca Ousmaneja Dembeleja, za katerega je lani Broussii Dortmund plačala vrtoglavih 105 milijonov evrov + dodatke.

Mladi nogometaš z nepredvidljivim vedenjem še naprej vnaša nemir v katalonsko slačilnico, zato je njegova prihodnost na Pirenejskem polotoku pod velikim vprašajem.

Dembele se v četrtek ni udeležil ekipnega treninga, vendar o tem ni obvestil niti soigralcev niti članov strokovnega štaba. Nogometaša so več kot uro in pol poskušali priklicati na telefon, a brez uspeha. 

Ko se je naposled vendarle oglasil, se je izgovoril na prebavne težave.

Francoza je na domu obiskala Barçina zdravniška služba in potrdila legitimnost njegovih navedb, s tem pa se njegov položaj ni bistveno spremenil. V klubu namreč vztrajajo, da bi jih moral o svoji odsotnosti pravočasno obvestiti oziroma se v skrajnem primeru vsaj oglasiti na telefon. 

ousmane dembele | Avtor: Epa Epa
Dembele je v preteklosti že zamujal na treninge in celo tekme, zato naj bi se počasi pomikal proti izhodnim vratom kluba. Čeprav je Barça zanj odštela več kot 100 milijonov evrov, v ekipi pa naj bi zapolnil vrzel po odhodu Neymarja, ga je po poročanju španskih medijev pripravljena prodati prvemu resnemu ponudniku.

Po navedbah Marce je Francoz manjkal tudi na petkovem treningu, zato je njegov nastop na ligaški tekmi z Real Betisom zelo malo verjeten.

Pomanjkanje disicpline ni edina šibka točka mladega napadalca. Prejšnji mesec se je znašel na tapeti zaradi neupoštevanja začrtane diete, za nameček pa je zašel v nemilost Lionela Messija in Luisa Suáreza, ker naj bi na lastno pest prekinil z učenjem španskega jezika.

Prav omenjena zvezdnika sta na trenerja Ernesta Valderdeja apelirala, naj namesto Dembeleju priložnost ponudi Rafinhi, potem ko je Messi utrpel poškodbo roke.

lionel messi luis suarez | Avtor: Epa Epa

Rafinha se je nato res znašel v začetni enajsterici za tekmo lige prvakov z Interjem, kateremu je zabil uvodni zadetek. Valverde ga je od prve minute na igrišče poslal tudi na obračunih z Real Madridom in Rayom Vallecanom. Na srečanju s slednjim ga je v 52. minuti zamenjal prav Dembele in z golom v izteku rednega dela pripomogel k preobratu Barcelone.

Kljub občasnim prebliskom so ga Katalonci pripravljeni prodati, med najresnejšimi kandidati pa se omenja Liverpool.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.