Šport > Nogomet
40 ogledov

Zaostritev kazni za nasilnega Bartona

joey barton EPA
Angleška nogometna zveza je obtožila nogometaša Joeyja Bartona, ki zastopa barve Queen Park Rangersov, da se je na tekmi proti Manchester Cityju ob prejetem rdečem kartonu vedel neprimerno in nasilno.

Na dramatični tekmi, po koncu katere so ligaški naslov le slavili nogometaši Manchester Cityja, si je Barton privoščil kar nekaj neprimernega vedenja. Najprej je po prekršku nad Carlosom Tevezom prejel rdeči karton, nato pa pred odhodom z igrišča še brcnil Sergia Aguera. Angleška nogometna zveza je proti nogometašu že sprožila primerne sankcije, podala pa je tudi izjavo: ''Danes (ponedeljek, 14. maj) je angleška nogometna zveza nasilnega vedenja obtožila nogometaša Queen Park Rangers Joeyja Bartona v zvezi z incidentoma, ki sta se zgodila na nedeljskem obračunu in sta vključevala Sergia Aguera ter Vincenta Kompanyja, oba nogometaša Manchester Cityja.''

V izjavi še navajajo, da sta bila incidenta, ki ju je povzročil Barton, zaradi njegove predhodne izključitve že izven pristojnosti sodnika. Nogometaš QPR je že prejel prepoved igranja štirih tekem, ko si je na sklepnem dejanju sezone privoščil še drugi rdeči karton v sezoni. Če bodo obtožbe o nasilnem vedenju dokazane, ga čaka še prepoved treh tekem.

Prek socialnega omrežja twitter pa se je že oglasil tudi glavni akter dogodka, ki je zapisal: ''Torej, dovolj o včerajšnjem dnevu, opravičil sem se vsem, ki sem jih užalil. Če to za nekatere ni dovolj, naj bo tako. Življenje je prekratko. Na zelenici se v čaru bitke zgodi mnogo stvari. Ni vedno tako, kot smo sprva načrtovali.'' Takoj po nedeljski tekmi pa je Barton zapisal: ''Ljudje pozabljajo, da je z udarcem v glavo vse skupaj začel Tevez. Ne morem storiti več, kot da se opravičim igralcem in oboževalcem. Še vedno mislim, da ne bi smel biti izključen.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.