Šport > Nogomet
21 ogledov

Zaplet v Evropski ligi zaradi Siona

Sion EPA
Lahko se zgodi, da bo v prihodnje v skupini I Evropske lige nastopalo kar pet moštev, saj je Evropska nogometna zveza neuradno priznala sklep švicarskega sodišča, ki je dal prav švicarskemu klubu, da je bil neupravičeno izključen iz tekmovanja Evropske lige.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je neuradno priznala sklep švicarskega sodišča, ki je dal prav švicarskemu Sionu, da je bil ta neupravičeno izključen iz tekmovanja Evropske lige. Šlo naj bi za nepravilnosti pri pogodbah Sionovih igralcev, a je sodišče zdaj odločilo v korist Siona in dalo predlog treh rešitev.

Uefa o omenjenih treh rešitvah še razmišlja. Ena možnost je, da bi se vsi izidi, odigrani do zdaj v skupini I, razveljavili. V tej skupini igrajo še Atletico Madrid, Udinese (Samir Handanović), Stade Rennes in Celtic, skupina pa bi odigrala od začetka s petimi klubi. Druga možnost je, da se Sion priključi skupini in da obveljajo vsi doseženi izidi, medtem ko tretja možnost predvideva vključitev Siona v drugi del Evropske lige po sistemu izpadanja.

Uefa je ob tem poudarila, da je vsak izmed predlogov možen le, če se z njim strinjajo vse ekipe v skupini, veliko težavo pa bo predstavljal razpored, saj bi Sion igral v zimskem premoru, ko imajo klubi aktivni počitek.

Govora je tudi o četrti možnosti, da se primer preda Mednarodnemu športnemu razsodišču (CAS).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.