Šport > Nogomet
10 ogledov

Zaposleni rešili Averja

Boštjan Aver bo do imenovanja nove uprave na Vzajemni še vodil tekoče posle. Žurnal24 main
Menjava Boštjana Averja naj ne bi uspela, ker sta si predstavnika zaposlenih v nadzornem svetu premislila.

Averju lojalni nadzorniki so včeraj preprečili, da bi nadzorni svet Vzajemne razrešil prvega moža Vzajemne Boštjana Averja. Menjava se je po naših informacijah pripravljala precej na tiho in scenaristi so računali, da jo bosta podprla tudi oba predstavnika zaposlenih v nadzornem svetu (NS).

Širitev dnevnega reda
Po nekih informacijah naj bi za širitev dnevnega reda, ki bi omogočala razrešitev Averja, poskrbel predsednik nadzornega sveta Jože Benčina, ki je do pred kratkim veljal za lojalnega Averjevega zagovornika. Po drugih informacijah pa je to storil nadzornik Gregor Primic, ki pa včeraj poteka seje ni želel komentirati.

Po širitvi dnevnega reda je nadzornik Ivan Sepaher protestno zapustil sejo, takoj za njim pa tudi Darja Korpar in Primož Ingerc (v NS zastopata zaposlene), čeprav sta še v ponedeljek podpirala menjavo, trdi vir. Benčina je sejo zaradi nesklepčnosti prekinil.

Logar ali Sraka
Po neuradnih informacijah naj bi bil na mesto predsednika uprave, če bi odstavitev Averja uspela, včeraj imenovan Samo Logar. V času Marka Jakliča je bil direktor pravne službe. Iz Vzajemne je šel na KD. Neuradno naj bi bil njegov protikandidat Robert Sraka, direktor Vzajemne za razvoj. Ta naj bi pri sindikatih in upokojencih tudi intenzivno lobiral za položaj v upravi v prihodnje. A viri pravijo, da za to nima možnosti, saj je med drugim Vzajemna v njegovem času podpisala pogodbo z družbo Maat za Drugo mnenje, ki se je kasneje izkazala za ''ekonomsko nesprejemljivo''. Vzajemna je zanjo v letu 2005 plačala skoraj 0,5 milijona evrov, storitev pa je koristilo le 111 zavarovancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.