Šport > Nogomet
16 ogledov

Zapravljena priložnost vijolic

Mariborčani (na fotografiji desno Marcos Tavares) so na domači tekmi proti Rudar Žurnal24 main
Olimpija Ljubljana je na domačem igrišču ponižala HiT Gorico (5:0). Drava je v gosteh pri remiju zadržala Koper in odprla vrata Mariboru (1:1), a vijoličasti darila doma proti Rudarju niso izkoristili (0:1).

Težko pričakovani spodrsljaj Luke Kopra je prišel v soboto popoldne - Primorci na zadnjih tekmah niso blesteli in le še vprašanje časa je bilo, kdaj bodo vodilni rumeni izgubili kakšno točko in omogočili Mariboru, da prvenstvo naredi malo bolj zanimivo. Uslugo Štajercem so tako napravili kar njihovi rojaki Labod Drava, ki je z borbeno predstavo v Novi Gorici spretno in srečno iztržila točko. Vijolice bi se z večerno zmago proti Rudarju vodilnim približale na vsega pet točk, a priložnosti niso izkoristile. Revija priložnosti v domačem Ljudskem vrtu skupaj z zapravljeno enajstmetrovko Dragana Jelića ni bila dovolj niti za zadetek, knapi pa so praktično zadeli iz edine priložnosti, ko je bil natančen Nedzbedin Selimi. Točka Kopra proti Ptujčanom se je tako izkazala celo za dobro, saj so pobegnili na +8.

"Štajerska usluga Drave, ki to ni bila
Za vodstvo v novogoriškem športnem parku je sicer zabil prvi strelec (z desetimi goli skupaj z Miranom Pavlinom in Mitjo Brulcem) kanarčkov Dalibor Radujko, a je izid po slabem postavljanju vratarja Ermina Hasića s strelom od daleč izenačil Matjaž Lunder. Juriš Koprčanov v nadaljevanju in nekaj izjemnih priložnosti je bilo zaman, zmago pa bi na koncu prek Kristijana Kulčarja, ki je bil sam pred vrati, lahko ukradla tudi Drava.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zmaji "zažgali" vrtnice - 5:0!
Kaj naj si povprečni slovenski nogometni privrženec, ki kolikor toliko podrobno spremlja slovensko prvo ligo, misli po koncu prve tekme kola? HiT Gorica je med tednom v Spodnji Šiški s petardo z igrišča spodila Interblockove mladce, tokrat pa je vrtnicam nekaj podobnega storila Olimpija Ljubljana in prekinila niz tekem brez zmag. Neverjetni rezultati se v slovenskem prvenstvu torej nadaljujejo, z zmago pa so zmaji naredili konec suše, ki se je vlekla od davnega 28. novembra ali devet kol.

Domači so povedli v 17. minuti prek veterana Mihe Šporarja. Branilec zeleno-belih je z glavo podaljšal sicer nenevaren strel soigralca in zabil za 1:0. Luka Prašnikar je nekaj neprepričljivih predstav, v katerih je zapravil celo kopico zrelih priložnosti, končno vpisal med strelce in povišal za 2:0, kar je bil tudi rezultat ob polčasu, sin trenerja Bojana Prašnikarja pa se je lahko veselil prvega gola za novi klub. Agim Ibraimi bi iz enajstih metrov lahko že končal tekmo, a je njegov poizkus ustavila vratnica, medtem ko so Goričani zaradi izključitve Gregorja Balažica morali igrati z igralcem manj. Hitra zadetka Davorja Škerjanca in Ibraimija sta napovedala ponižanje, ki ga je z golom nekaj minut pred koncem zaokrožil Enes Rujović. Trener Robert Pevnik že nekaj kol nevarno pleše po robu, zdaj bo vsaj za nekaj dni spet lažje dihal.

Celje v sodnikovem podaljšku, Domžale pobegnile Interblocku
Nogometaši CM Celja so z golom Roka Štrausa v sodnikovem podaljšku na izjemnem obračunu ugnali Nafto (3:2) in tako nadaljevali serijo dobrih rezultatov v spomladanskem delu sezone. Od Lendavčanov na tretjem mestu lestvice jih ločijo le še tri točke.

Nekaj daljave med njimi samimi in mesti za izpad so si z zmago nad Interblockom zagotovile Domžale (2:1). Rumeni so na "internem" dvoboju dna lestvice premagali ljubljanske mladce z golom Janija Šturma iz najstrožje kazni, v drugem polčasu pa na 2:0 povišal Mitja Zatkovič. Interblock za varnim zavetjem osmega mesta in obstankom v ligi zaostaja že za štiri točke, v Domžalah pa jim do remija ni pomagal niti pozni zadetek Roberta Beriča.

Prva liga, 29. kolo:

Prva liga, lestvica:
1. Luka Koper 60 točk

2. Maribor 52
3. Nafta Lendava 41
4. Rudar Velenje 41
5. HiT Gorica 40
6. CM Celje 39
7. Olimpija Ljubljana 37
8. Domžale 36
9. Interblock 32
10. Labod Drava 26

Olimpija Ljubljana : HiT Gorica 5:0 (2:0)
Šporar (17), Prašnikar (36), Škerjanc (67), Ibraimi (69), Rujović (89)
RK: Balažic (51./Gorica)

Luka Koper : Labod Drava 1:1 (1:1)
Radujko (23); Lunder (28)
RK: Zajc (90/Drava)

CM Celje : NaftaLendava 3:2 (1:1)
Lovrečič (22), Dvorančič (81), Štraus (90); Caban (27), Miljković (62)

Domžale : Interblock 2:1 (1:0)
Šturm (41/11-m), Zatkovič (68); Berič (89)

Maribor : Rudar Velenje 0:1 (0:0)
Selimi (60)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.