Šport > Nogomet
892 ogledov

Zapustil slovito Barcelono, odšel v Savdsko Arabijo

Franck Kessie Epa
Še eno zvezdniško ime v Savdski Arabiji ...

Nogometaš iz Slonokoščene obale Franck Kessie je zapustil Barcelono in se pridružil Al Ahliju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prestop sta potrdila oba kluba, Savdijci pa so Kataloncem za 26-letnika plačali 12,5 milijona evrov.

Kessie je k Barceloni prestopil lansko poletje iz vrst Milana. Za španske prvake je v minuli sezoni odigral 43 tekem, a ni bil v prvem planu trenerja Xavija Hernandeza.

Kessie je po odhodu iz domovine najprej igral za Atalanto, kot posojen nogometaš pa je zastopal še barve Cesene in Milana. K rdeče-črnim se je za 32 milijonov evrov preselil pred sezono 2019/20, nato pa po treh letih v prestolnici mode brez odškodnine prestopil k Barceloni. S svojim novim klubom je podpisal triletno pogodbo.

Zvezdniška ekipa Al Ahlija

Al Ahli se je pred tem med drugim okrepil tudi z nekdanjim zvezdnikom Manchester Cityja Riyadom Mahrezom iz Alžirije, Francozom Allanom Saint-Maximinom, senegalskim vratarjem Edouardom Mendyjem in Brazilcem Robertom Firminom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.