Šport > Nogomet
15 ogledov

Zaradi Eduarda ob 'penale'

Wenger še vedno guba čel zaradi dogodka, ki je preteklost. FOTO: AFP Žurnal24 main
"Zaskrbljen sem in strah me je, da nam sodniki ne bi sodili najstrožjih kazni zaradi primera Eduardo," je izjavil trener Arsenala, Francoz Arsene Wenger.

Angleški dnevnik The Mirror citira izjavo francoskega trenerja Arsena Wengerja, ki pravi, da njegov klub na začetku sezone trpi za strožjim sodniškim kriterijem. To je obrazložil z medijsko popačenem primerom z začetka sezone, ko je napadalec Arsenala Eduardo v predkolu lige prvakov proti Celticu 'simuliral' prekršek v kazenskem prostoru po kontaktu z vratarjem gostujoče ekipe Arturjem Borucem. Eduardo je strel z bele točke uspešno izvedel kar sam. UEFA se je nato odločila, da Brazilca kaznuje z dvema tekmama prepovedi.

"Skrbi me. Prepričan sem, da bi morali sodniki po startu nad Carlosom Velom in Robinom van Persiejem v Alkmaaru (v 3. kolu LP) dosoditi prekršek za najstrožjo kazen. Res me je strah, da se bo to še naprej ponavljalo zaradi incidenta z Eduardom, saj gredo lahko nekateri sodniki v tekmo z mislijo na ta dogodek, kar lahko vpliva na njihove odločitve," je v skrbeh Wenger.

Kot da bi hotel oprati ime Arsenala je navedel še primer iz 10. kola Premiershipa, ko se je njegovo moštvo pretekli teden pomerilo na gostovanju pri West Hamu in iztržilo "le" remi (2:2). Beseda je nanesla na Scotta Parkerja, West Hamovega nogometaša, ki je želel izsiliti enajstmetrovko. "Parker je simuliral, a po tekmi o tem ni nihče govoril, zato smo prisiljeni v razmišljanje, da imajo sodiki o nas vnaprej izdelano mnenje, zaradi nekaterih negativnih trenutkov iz preteklosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.