Šport > Nogomet
23 ogledov

Zaradi Fair playa kar dva gola

Harry Forrester Reševalni pas/Twitter
Med tekmo v angleški drugi nogometni ligi je prišlo do zanimivega pripetljaja, potem ko je igralec po nesreči zadel gol.

Tekma med Doncaster Roversi in Buryjem se je končala z izidom 1:1, a "pravega" gola nobena od ekip ni zadela. 

Tekma med ekipama v drugi angleški ligi je bila do 90. minute popolnoma izenačena z 0:0. A potem se je poškodoval igralec Buryja Nathan Cameron. Igralci Doncastra so žogo poslali z igrišča, da mu je lahko pomagala medicinska ekipa. 

Ko je želel Harry Forrester iz Buryja vrniti žogo nasprotnikom v duhu "Fair playa", pa jo je ponesreči visoko čez vratarja poslal v mrežo Buryja. Forrester je takoj dvignil roke v opravičilo, saj je bil gol popolnoma nenameren, nekoliko jezna pa je bila reakcija igralcev Buryja.

Doncastrov trener prosil za razveljavo

Doncastrov trener Paul Dickov je takoj po nesrečnem golu prosil sodnika, da bi razveljavil gol. "Nikakor nismo želeli tako zadeti gola," je po tekmi povedal Dickov. Nad trenerjevo reakcijo pa je bil navdušen tudi selektor Buryja David Flitcroft: "Dokazal je, da je pravi športnik. Zelo ga spoštujem."

Ker sodnik ni razveljavil gola se je Dickov odločil za drugo pot, ekipi je naročil, da pustijo zadeti igralcu Buryja. "Nisem dolgo premišljeval o tem, da bi jim pustili, da rezultat izenačijo. To je bila edina prava odločitev," je po tekmi povedal Dickov.

Buryjev igralec se je sprehodil do gola

Potem ko so s tekmo nadaljevali, se je Buryjev Leon Clarke sprehodil skozi obrambo ter mimo vratarja Doncastra in zadel gol. 

Sicer v nogometu ni zapisanega pravila o tem, da se mora žoga vrniti ekipi, ki je v trenutku poškodbe posedovala žogo, a igralci to nepisano pravilo spoštujejo. 

Forrester, ki je zadel prvi nesrečni gol, pa se je ekipi Buryja opravičil tudi prek družbenih omrežij. "Opravičujem se Buryju za gol. Ponavadi ne ciljam tako dobro iz 37 metrov, zagotavljam vam. Bilo je čisto po nesreči," je zapisal na svojem Twitter računu.

 Apologies to Bury for the shank. I haven't got that placement from 40 yards I can assure you. Totally accidental #drfc #buryfc

Komentarjev 1