Šport > Nogomet
19 ogledov

Zaradi fotografije pristal v zaporu

sosha makani twitter Reševalni pas/Twitter
Iranske oblasti so aretirale vratarja Sosho Makanija, ker se je na družabnih omrežjih pojavilo več fotografij, na katerih pozira z nezakritimi dekleti.

Iranski čuvaj mreže Sosha Makani je pristal za zapahi, potem ko je po družabnem omrežju zaokrožilo več fotografij, na katerih dekleta v njegovi družbi ne nosijo tradicionalnega muslimanskega pokrivala hidžab, kot to veleva iranska zakonodaja.

Makani bo do izteka preiskave ostal v zaporu, ker naj bi ''objavil fotografije, ki vodijo v širjenje korupcije in prostitucije v družbi,'' je zapisala tiskovna agencija Mizan, ki je tesno povezana z iranskim sodnim aparatom.

Nogometašev odvetnik je zatrdil, da so Makaniju vdrli v račun, svoje trditve pa naj bi podprl s posredovanjem ustreznih dokazov. Policija dogodek preiskuje.

''Če bodo izsledki preiskave negativni za Sosho, potem bo ostal v zaporu. Drugače ga bodo izpustili,'' je pojasnil odvetnik Behnam Ali-Mohammadi in dodal: ''Fotografije nimajo nobene povezave z mojo stranko. Nekdo je vdrl v njegov račun.''

Teheranski tožilec Abbas Jafari Dolatabadi je športnike in druge znane osebnosti posvaril pred objavami, ki bi jih lahko razumeli kot antiislamistične.

''V zadnjih tednih so se na družabnih omrežjih pojavile fotografije, ki so v nasprotju z islamističnimi prepričanji in vodijo v sodne primere,'' je dejal.

Spol je v Iranu zelo občutljiva tema. Lani se je namreč izkazalo, da je kar osem članic ženske reprezentance v resnici moških.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 09:39 09.januar 2016.

    Po celem svetu so sami bolniki in psihopati na oblasti.