Šport > Nogomet
19 ogledov

Zaradi igrice FIFA padli rezultati, zdaj še prepoved

Marouane Chamakh gol zadetek strel Reuters
Pri angleškem tretjeligašu Leyton Orientu so opazili, da so rezultati kluba sumljivo padli vse od uradnega izida nove videoigre FIFA 14. Igranje slednje je na dan tekme zdaj prepovedano.

Da bi izboljšali rezultate so pri Leyton Orientu na dan tekem prepovedali igranje nove videoigre FIFA 14, vse zato, da bi izboljšali osredotočenost svojih nogometašev. Ti so v prvih osmih kolih angleške League One (tretje lige) nanizali osem zmag, vse od izida novega dela priljubljene videoigre pa začeli popuščati.

Vodilni v klubu so takoj našli pojasnilo – težavo naj bi predstavljal PlayStation 3, ki so ga igralcem namestili na klubskem avtobusu. Potezo je za angleške medije pojasnil predstavnik za stike z javnostjo Jonny Davies.

Igranje ne prinese "realnih" rezultatov

"Na avtobusu imamo zložljivo masažno mizo, aparat za kavo, Sky TV, ampak igralci so bili najbolj navdušeni nad PlayStation 3," je dejal Davies. "Na večini gostovanj so fantje, na čelu z (vezistom, op. a.) Lloydom Jamesom, padli v novo igro FIFA 14, včasih pa kot pripravo za tekmo igrali sami sebe, denimo pred tekmo z Oldhamom. Pri strokovnem štabu so vseeno hitro sprejeli pravilo 'nič FIFE na dan tekme'. Trener sumi, da več ur igranja videoiger ne prinese dobre predstave v resničnosti."

Prvi sadovi novega pravila so že vidni – po dveh zaporednih remijih proti Walsallu (1:1) in Oldham Athleticu (1:1) je Orient dobil torkovo tekmo ligaškega pokala, ko je po enajstmetrovkah izločil Coventry City. Tega se na FIFI pač ne moreš naučiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.