Šport > Nogomet
81 ogledov

Zaradi izjav bo počivala pol leta

hope solo EPA
Vratarka ameriške ženske nogometne reprezentance Hope Solo bo še dolgo lahko razmišljala o svojem nešportnem vedenju na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Na olimpijskem nogometnem turnirju za ženske na igrah v Riu se je nizanje uspehov ameriških nogometašic končalo z zmago Švedinj po streljanju enajstmetrovk. Izpad že v četrtfinalu 12. avgusta je za Američanke pomenil najslabši nastop na olimpijskih igrah.

Poraz, ki je pomenil izpad in slovo z iger, ni najbolje prenesla vratarka Hope Solo, ki si je v afektu privoščila nekaj izjav, s katerimi je požela veliko negativne pozornosti. "Igrale smo proti skupini strahopetk. Tokrat ni zmagala najboljša ekipa, v kar sem prepričana. Mislim, da ne bodo prišle daleč na tem turnirju," je dejala vratarka, ki se je že pred igrami znašla v nemilosti brazilskih navijačev z napihovanjem nevarnosti virusa zika. Potem ko je na svojem Twitter profilu objavila sliko sebe z ogromno naglavno mrežo proti komarjem, so nastopi v Braziliji postala mala nočna mora. Brazilski gledalci so vsak njen stik z žogo pospremili z: "Ole, ole, ole, zika, zika."

MOK ni reagiral, kazen odredila ameriška zveza

V Mednarodnem olimpijskem komiteju so bili nad takšnim vedenjem članice reprezentance Združenih držav Amerike zelo razočarani, vendar pa izpadom ameriške nogometašice niso dajali prevelikega pomena. Zato pa je njeno vedenje pod drobnogled vzela disciplinska komisija ameriške nogometne zveze in se odločila za kaznovanje.

"Komentar Hope Solo po tekmi s Švedsko med igrami v Riu je bil nesprejemljiv ter ne ustreza standardom obnašanja, ki ga pričakujemo od članov in članic reprezentance. Tudi zunaj olimpijskih aren in ne glede na rezultate pravi olimpijci predstavljajo ideale športne igre z upoštevanjem fair playa in medsebojnega spoštovanja. Od vseh naših predstavnikov pričakujemo, da bodo upoštevali ta načela, brez izjem," je predsednik organizacije US Soccer Sunil Gulati obrazložil v izjavi za javnost.

Solova: Odločitev me zelo žalosti

"Zelo me žalosti odločitev zveze, ki se je odločila razdreti pogodbo z mano. Ne morem biti igralka, kot sem, ne da bi bila takšna, kot sem, tudi, ko nisem sprejela pravih odločitev ali ko nisem pazila na to, kaj govorim," je bila razočarana Solova v izjavi za Sports Illustrated. Zveza je Solovo enkrat že kaznovala, lani so jo suspendirali za 30 dni po incidentu na pripravah. Solova se bo lahko reprezentanci pridružila naslednjega februarja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.