Šport > Nogomet
48 ogledov

''Zaradi Maradone sem sploh še živ''

diego maradona EPA
Filmski režiser Paolo Sorrentino je razkril, kako ga je nekdanji argentinski zvezdnik rešil pred tragično usodo, ki je doletela njegove starše.

paolo sorrentino | Avtor: EPA EPA
Trenutno vodilni italijanski filmski režiser Paolo Sorrentino, ki je leta 2014 za film Neskončna lepota prejel dva oskarja kot najboljši tujejezični film, je v pogovoru z novinarjem italijanskega časnika Corriere della Sera dejal, da je še živ le po zaslugi nekdanjega argentinskega asa Argentinca Diega Maradone.

Šestinštiridesetletni Sorrentino, doma iz Neaplja, je namreč, ko je bil star 16 let, izgubil oba starša, ki sta se na vikendu v gorah zastrupila z ogljikovim monoksidom.

"Da se isto ni zgodilo meni, je kriv Maradona. Nekaj let sem očeta prosil, da me pusti na gostovanje mojega ljubega kluba Napolija, a me je zavračal, ker sem bil premlad. Tisti usodni dan pa mi je vendarle dal dovoljenje, tako da nisem odšel s staršema, ampak na tekmo. Popustil je zaradi rezultatov Napolija, za katere je bil v prvi vrsti zaslužen Maradona, zaradi njega sploh še živim," se spominja Sorrentino, ki Argentinca nikoli ni srečal, je pa na kratko z njim govoril po telefonu, ko ga je nekdanji nogometaš poklical in mu čestital za oskarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.