Šport > Nogomet
22 ogledov

Zaradi šal o cunamiju zapustil igrišče

Eija Kawashima EPA
Tekma belgijskega prvenstva med Liersom in Beerschotom je bila prekinjena po nekaj minutah, potem ko je eden od gostujočih navijačev z žaljivimi in povsem neprimernimi žaljivkami o uničujočem cunamiju v Fukušimi domačega vratarja Eijija Kawashimo spravil v jok.

Lepo "vzgojeni" navijač gostujočega Beerchota je japonskega vratarja Liersa Eijija Kawashimo vznemiril s tem, ko je njegov priimek povezal z japonskim mestom Fukušimo (v originalu Fukushima), ki ga je marca prizadel potres, nato pa še cunami. Zaradi znanih težav z nuklearko si bodo Fukušima in njeni prebivalci po veliki naravni katastrofi težko opomogli. In tako niti ni presenetljivo, da je japonski čuvaj mreže po le nekaj minutah in vzklikih, kot so "Kawashima – Fukushima", zapustil igrišče. Japonec je kasneje povedal, da lahko požre marsikatero žaljivko, a ne tudi te na račun Fukušime. "Zasmehovati stvari, ki so se zgodile v Fukušimi, ni niti najmanj smešno. To je nepravično," je bil užaljen Eijij.

Spomnimo, da je v začetku marca Fukušimo sprva prizadel močan potres, ki mu je sledil še uničujoči cunami. Več metrov visoki valovi so rušili vse pred seboj in močno prizadeli tudi tamkajšnjo nuklearko. Zaradi sevanja so morali izseliti skoraj sto tisoč prebivalcev, medtem ko jih je zaradi potresa in cunamija umrlo več kot 20 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.