Šport > Nogomet
18 ogledov

Zaradi svastike ob 10 tisoč evrov

Prizor iz omenjene tekme. (Foto: Sportsport.ba) Žurnal24 main
Tekme med Širokim Brijegom in Sarajevom skoraj vedno pride do težav in tako je bilo tudi v nedeljo, ko so navijači Širokega na tribuni razvili svastiko. Klub mora plačati 10.000 evrov kazni.

Nogometna zveza Bosne in Hercegovine je Široki Brijeg kaznovala z 10 tisoč evri kazni zaradi uporabe nacističnih simbolov. Na nedeljski tekmi med Širokim in Sarajevom so navijači na tribunah razvili svastiko, klubsko vodstvo pa ni ukrepalo. Poleg denarne kazni bodo nogometaši Širokega eno tekmo odigrali pred praznimi tribunami.

Na tekmah med Sarajevom in Širokim zadnjih nekaj let redno prihaja do težav. Oktobra lani je navijač Sarajeva umrl, potem ko so ga v navijaških izgredih ustrelili. Tudi aprila letos so v Sarajevu izbruhnili neredi med navijači. Večina navijačev Sarajeva je muslimanov, medtem ko glavnino podpornikov Širokega predstavljajo bosanski Hrvati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.