Šport > Nogomet
8 ogledov

Zaradi tekme Hrvaška-Srbija skrajšali pouk

slovenija srbija navijači Saša Despot
Današnji nogometni dvoboj Hrvaška - Srbija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 v obeh državah že več dni zbuja različna čustva, tudi takšna, ki niso neposredno povezana z nogometom.

Za nekaj pozitivnih so danes poskrbeli na šolah v Novem Sadu, kjer so se oziroma se bodo učencem zanesljivo prikupili s skrajšanjem pouka.

Bržčas si bodo učenci še marsikje kar sami skrajšali pouk, da bodo ujeli začetek tekme ob 18. uri, a v vojvodinski prestolnici zaradi tega ne bo nobenih posledic v obliki neopravičenih izostankov. Predsednik aktiva direktorjev osnovnih šol v tem mestu Svetozar Kozarov je namreč prižgal zeleno luč za skrajšanje popoldanskega pouka, ki se bo tako danes izjemoma končal že ob 17.50.

Učenci so si želeli krajši pouk

Kozarov je v pogovoru za srbsko tiskovno agencijo Tanjug priznal, da so bili pobudniki akcije skrajšanja pouka kar učenci sami, ker so že nekaj dni "težili" učiteljem, da bi radi videli tekmo. Pravzaprav niti ne gre za ukaz z vrha, temveč bolj za priporočilo, šole pa se bodo lahko same odločile, ali bodo skrajšale posamezne ure ali pa bodo z urnikov odstranili zadnjo popoldansko uro.

"Že več dni učenci sprašujejo učitelje, kako bi si lahko ogledali tekmo. Ker želimo preprečiti množično špricanje pouka in s tem povezane težave, smo sprejeli takšno določitev," je dejal Kozarov. Pouk v novosadskih osnovnih šolah v popoldanski izmeni ob običajnih, nenogometnih dneh sicer traja do 19. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.