Šport > Nogomet
50878 ogledov

Zaradi tihotapljenja kokaina zaprli človeka, ki je zaznamoval slovenski nogomet

Dušan Petković Twitter
Na Nizozemskem je bil zaradi tihotapljenja kokaina aretiran nekdanji srbski nogometaš in funkcionar, ki je deloval tudi v Sloveniji.

Policisti so v sklopu velike mednarodne akcije v Amsterdamu aretirali nekdanjega srbskega nogometaša Dušana Petkovića in pri tem zasegli 115 kilogramov kokaina, piše srbski časnik Blic.

Oseminštiridesetletni Petković je po koncu nogometne kariere opravljal naloge športnega direktorja v slovenskih nogometnih klubih Koper in Zavrč. Med drugim je bil on tisti, ki je še kot nogometaša v Slovenijo pripeljal sedanjega trenerja Olimpije Alberta Riero.

Albert Riera | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić

Gre sicer za sina zdaj že umrlega Ilije Petkovića, slovitega jugoslovanskega nogometaša in selektorja srbske nogometne reprezentance.

Petkovića so aretirali v sklopu mednarodne akcije srbskega tožilstva za organizirani kriminal, srbske varnostno-obveščevalne agencije BIA, pristojnih državnih tožilstev Belgije in Nizozemske ter Europola in Eurojusta.

Dušan Petković | Avtor: Epa Epa

Skupno so privedli osem oseb, preostale člane kriminalne skupine pa še iščejo, so sporočili iz srbskega tožilstva. Člane združbe sumijo, da so tihotapili večje količine kokaina iz Južne Amerike v pristanišče v Rotterdamu in nato do belgijskega mesta Arlon. Pakete s kokainom so skrivali v betonske plošče.

Oče Dušana Petkovića Ilja Petković je bil selektor srbske nogometne reprezentance na svetovnem nogometnem prvenstvu v Nemčiji leta 2006. Na seznam članov srbske reprezentance je takrat kot zamenjavo za poškodovanega Mirka Vučinića uvrstil sina, a je svojo odločitev nato spremenil zaradi pritiskov javnosti.

Dušan Petković | Avtor: Epa Epa

Petković je igral v klubih OFK Beograd, Mallorca v Španiji, Yokohama F. Marinos na Japonskem, Wolfsburg in 1. FC Nürnberg v Nemčiji ter Spartak Moskvo in ruski Saturn Ramenskojen, kjer je leta 2007 končal profesionalno nogometno kariero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.