Šport > Nogomet
25 ogledov

Zarota: žreb delegirala Nike in Adidas?

Harry Redknapp se zaveda moči Reala, a vseeno verjame v zmago. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Bolj atraktivnega, a tudi težkega tekmeca ne bi mogli dobiti, vendar mislim, da se lahko kosamo z vsakim," o četrtfinalnem dvoboju z Realom pove trener Tottenhama. Pojavljajo se že prve teorije zarote.
Teorije zarote: žreb po notah opremljevalcev!
Tisti, ki verjamejo v "ogrevane" žogice pri žrebu, so že postregli z eno izmed možnih teorij zarote pri petkovem žrebu. Uefi naj bi namreč ugajali dvoboji športnih opremljevalcev Nikeja in Adidasa. Tri Adidasove ekipe (Chelsea, Schalke in Real Madrid) so se izognile eden drugemu kot tudi Nikejeva Man. United in Inter. Pumin Tottenham čaka neizbežen dvoboj z Nikejevima Barcelono in Šahtarjem, seveda če premagajo ... Adidasov Real! Zarota?

Real Madrid proti Tottenhamu, Chelsea z Manchester Unitedom, Barcelona proti Šahtarju in Inter Milan s Schalkejem so četrtfinalni pari Lige prvakov. Madridčane tako čaka moštvo, ki je v rednem delu zabilo največ golov, modro londonsko moštvo pa je dobilo priložnost za maščevanje Unitedu po porazu po streljanju enajstmetrovk v finalu tega tekmovanja leta 2008.

"Težko nam bo, a želimo v polfinale," je v prvi izjavi po žrebu v Nyonu dejal trener Chelseaja Carlo Ancelotti. "Nisem presenečen, da se bosta dve angleški ekipi pomerili že v četrtfinalu. Tudi to se lahko zgodi." Trenerju Reala Joséju Mourinhu se zdi to še posebej dobro: "Za razliko od lanske sezone bo vsaj ena angleška ekipa v polfinalu." Karizmatični Portugalec, ki je lani Ligo prvakov osvojil z Interjem, se veseli dvoboja s Tottenhamom: "Sem zelo vesel. Ne zato, ker bi nam bilo lahko, ampak ker rad igram v Angliji." Trener bele londonske ekipe Harry Redknapp je po žrebu delil komplimente velikemu Realu: "To je tekma, ki se je res lahko veselimo, saj so eden največjih klubov na svetu. Za nas je res nekaj fantastičnega, da se bomo v četrtfinalu merili z Realom. Bolj atraktivnega, a tudi težkega tekmeca ne bi mogli dobiti, vendar mislim, da se lahko kosamo z vsakim."

Pep Guardiola | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Najmanj zaželen nasprotnik na žrebu je bila Barcelona, ki ostaja prvi favorit za lovoriko. Dobil jo je Šahtar. Teoretično par, kjer bi vsi stavili na katalonsko moštvo, a trener slednjih ostaja previden. "Dobro jih poznamo in oni nas. Z njimi smo v preteklosti igrali zelo tesne tekme, igrajo zelo fizično in imajo izkušene igralce. V superpokalu smo jih leta 2009 le s težavami premagali. Minus je tudi, da bomo povratno tekmo igrali pri njih," opozarja Pep Guardiola. Prav ima. Šahtar je veliko bolj neugoden, kot se zdi. Takrat so jih premagali šele v podaljšku (1:0). Šahtar ima v kadru nogometaša, ki je lani nekaj malega igral tudi za Barcelono, to je Dmitro Čigrinski. "Tekmi z Barcelono bosta nori. Naš nasprotnik ne potrebuje predstavitve. Imajo kakšno pomanjkljivost, a jo bo težko razkriti. Poklical bom Maxwella, nekdanjega soigralca iz Barcelone, in mu svetoval, naj se še kako dobro pripravijo za naš obisk."

Vse tako imenovane velike ekipe smo si želele Schalke.
Luis Figo, Inter

Zdi se, da so bili z žrebom še najbolj zadovoljni pri Interju, saj so dobili Schalke, ki je ta teden menjal trenerja, kar v tej fazi sezone gotovo ni prijetna stvar. "Vse tako imenovane velike ekipe smo si želele Schalke. Vesel sem, da smo ga dobili, a na tem nivoju se vsaka tekma odloča na zelenici in vse je možno. Schalke ni slaba ekipa. Imajo dobre igralce, ne nazadnje so izločili Valencio, ki je odlična ekipa," je v Nyonu razlagal Interjev ambasador Luis Figo. Nemci se zavedajo izziva proti branilcem naslova. "To bo za nas velik izziv. Tekmec je res atraktiven. Zanimivo, da sta Schalkeju, ko je leta 1997 osvojil pokal Uefa, na poti stala Valencia in Inter," se morebitne ponovitve zgodovine nadeja Christoph Metzelder.

Četrtfinalne tekme se bodo igrale 5. oziroma 6. in 12. oziroma 13. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.