Šport > Nogomet
5 ogledov

Zaslužen poraz Slovencev

Bojan Jokič je tik pred koncem prvega polčasa zrušil osamljenega Hrista Jovova i Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je kvalifikacije za Euro 2008 končala s sedmim porazom, kaj več pa si ob bledi igri v drugem polčasu naši niti niso zaslužili.
 

Sramota tekme

Celje ni bilo, ni in nikoli ne bo nogometno mesto. Imajo čudovit štadion, le tega ne vemo za koga so ga postavili. Za Celjane zagotovo ne! Tekme slovenske nogometne reprezentance bi morala gostiti Maribor ali pa Ljubljana.

Celjska publika je še enkrat več dokazala, da si tekem slovenske nogometne reprezentance ne zasluži. Močan veter in hladno vreme nista opravičilo za sramotno prazne tribune ledene Arene Petrol. Prvi polčas je krojil močan veter, a je prvih 45 minut k sreči pihal v slovensko korist in ustavljal bolgarske podaje. Bolgari so na trenutke pokazali nogometno mojstrstvo, a bilo je vidno, da je njihova želja po zmagi potem, ko so se na EP niso uvrstili, uplahnela.

 Slovenija : Bolgarija © Sportnet

 
Slovenci so poskušali s preboji po desni strani: Brečko , Koren in Birsa so poskušali prebiti bolgarsko obrambo, a Brečkove podaje niso zadele pravih ciljev. Prvo priložnost so si priigrali Bolgari, ko je globinsko podajo na boku ujel Martin Petrov , podal Stilianu Petrovu, ki pa z glavo ni uspel ukaniti našega Handanoviča . Najlepšo slovensko priložnost je imel po napaki bolgarskega vratarja Ivankova, ki je ob lovljenju žogo izpustil iz rok, slovenski kapetan Klemen Lavrič , a je s škarjicami streljal preko gola. Slovenska obramba pa je izzivala srečo. Najprej je Cesarjevo podajo Handanoviču prestregel Berbatov , trk z našim vratarjem pa je sodnik spregledal, ključni trenutek tekme pa se je zgodil v zadnji minuti prvega dela. Po globinski podaji Martina Petrova je Jovov sam stekel proti našem golu. Naši branilci so zaspali, Bojan Jokič pa je prekršek s hrbta plačal s predčasno prho.

 

Osmoljenec tekme

Bojan Jokič je dobro mislil, a moral pod prho. Njegov rdeč karton pa gre bolj kot na njegov, na rovaš obeh centralnih branilcev, ki jima ofsajd zanka ni uspela in defenzivnih zveznih igralcev, ki niso preprečili globinske podaje.

Bolgari so v nadaljevanju stisnili obroč okoli slovenskih vrat in menjavali položaje, slovenski selektor Kek pa je z menjavami zgostil slovensko obrambo. Strel branilca Tunčeva z glavo je Handanovič s skrajnimi močmi še ukrotil, bombe Blagoja Geogijeva s 30 metrov v desni zgornji kot njegovih vrat pa ni mogel ubraniti niti v sanjah. Piko na i je po globinski podaji izkoristil Dimitar Berbatov in zapečatil slovensko usodo.

Robert Koren : "Kvalifikacije smo želeli zaključiti z dobrim rezultatom, čeprav je bilo prej že vse odločeno. V prvem delu smo igrali dokaj solidno, bi pa lahko več storili v zaključku akcij. Pokopala nas je izključitev. V drugem polčasu so Bolgari pri igri z igralcem več pokazali svojo kakovost in zasluženo zmagali."

Samir Handanovič : "Videli smo dva različna polčasa. V prvem smo bili Bolgarom enakovredni, izteklo pa se je, kot se pač je. Sodnik je izuključil Jokiča, igrali smo tudi proti vetru. Nismo veliko 'sestavili skupaj' in rezultat je takšen, kakršen pač je."


 Slovenski nogomet krvavi tako kot Tonči Žlogar. © SPS

 
Tonči Žlogar : "Prvi polčas smo bili enakovredni, priigrali smo si tudi lepo priložnost, ki je nismo izkoristili. Potem je prišla še zadnja minuta, ko smo ostali brez Jokiča. Z igralcem manj smo se povlekli v obrambo, premalo ogrožali vrata Bolgarov, ki so stopnjevali pritisk. Sicer si niso pripravili zelo izrazitih priložnosti, dokler niso dosegli 'evrogola. Po tem so hitro povišali prednost in tekma je bila odločena."

Andraž Kirm : "Sem razočaran. Želeli smo si te zmage, na žalost nam ni uspelo. Vprašanje kaj bi bilo, če bi celotno tekmo odigrali številčno izenačeni. Na koncu moramo priznati, da so bili Bolgari boljši in so zasluženo osvojili točke."

Boštjan Cesar : "Vemo, da so Bolgari zelo dobra ekipa. Sodijo med boljše reprezentance v Evropi. Z njimi se moraš kosati z 11 igralci, izključitev je odločilno vplivala na razplet. Ampak to je šport, to je nogomet in gremo naprej."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.