Šport > Nogomet
43 ogledov

Zasluži 86.000 € na teden, to je počel pred tremi leti

gabriel jesus Reševalni pas/Twitter
Nogometaš Manchester Cityja Gabriel Jesus je pred tremi leti barval brazilske ulice in z nogometno kariero zaslužil manj kot 4000 evrov na leto.

Napadalec angleškega velikana Gabriel Jesus je s svojimi sledilci delil zanimive fotografije priprav pred začetkom svetovnega prvenstva v Braziliji leta 2014. Na fotografijah takrat 17-letni Jesus s patriotskimi barvami okrašuje eno od lokalnih ulic.

Brazilec je bil takrat član mladinske zasedbe Palmeirasa in tako kot marsikateri nadobudni mladenič sanjal o tem, da bi nekoč postal slaven nogometaš, morda celo brazilski reprezentant.

Tri leta kasneje so njegove sanje realnost. V dresu Manchester Cityja zasluži 86.000 evrov na teden, lani pa je v kvalifikacijah za SP 2018 debitiral v dresu brazilske članske reprezentance in se hitro uveljavil kot nepogrešljiv člen med izbranci selektorja Titeja.

Čeprav je postal slaven nogometaš, pa Jesus ni pozabil na svoje korenine. Angleškim medijem je zaupal, da se z veseljem vrača v domovino. "Tesno sem povezan s svojo sosesko. Zelo rad sem doma. Kadarkoli imam čas, pridem domov. Če bi lahko, bi celo sosesko preselil v Manchester," je priznal.

Med zadnjim svetovnim prvenstvom je brazilsko reprezentanco spremljal na televiziji, že na prihajajočem pa bo eno njenih glavnih orožij na zelenici.

Jesus se je Manchester Cityju pridružil januarja 2017. Meščani so zanj odšteli 33 milijonov evrov. 

 

Pintando a rua para a copa de 2014 #tempodecriança #semprefuisonhador

A post shared by Gabriel Jesus (@dejesusoficial) on May 29, 2017 at 7:05pm PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.