Šport > Nogomet
24 ogledov

Zastrašujoči Dinamo pred Mariborom

tavares dinamo maribor Anže Petkovšek
Zagrebški Dinamo je v soboto v šestem kolu hrvaškega prvenstva na Maksimiru s kar 6:0 v mestnem derbiju odpihnil Zagreb in potrdil, da je pred obračunom proti Mariboru v izjemni formi.

Maribor je v 7. kolu Prve lige v derbiju vodilnih ekip proti Celju na Areni Petrol slavil z 2:0 in ob tem odpočil nekaj glavnih igralcev. Še bolj prepričljiv pred povratno tekmo 4. kola kvalifikacij za Ligo prvakov v Ljudskem vrtu je bil zagrebški Dinamo. Modri so v 6. kolu hrvaškega prvenstva s kar 6:0 v mestnem derbiju odpravili Zagreb.

Na enem od hrvaški spletnih portalov so po izjemni predstavi Dinama celo zapisali, da bo Maribor sedaj spoznal pravo moč Dinama. Zelo zanimivo bi bilo videti, kaj bi na te besede porekel športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič, a to je že druga zgodba.

Zagreb se je na začetku srečanja na Maksimiru še dobro upiral uglednejšemu mestnemu tekmecu, nato pa je modri stroj začel mleti. V 33. minuti je prvi zadel Mehmed Alispahić, le tri minute kasneje je vodstvo podvojil Domagoj Vida, še pred odhodom na odmor pa je zadel tudi Sammir. Brazilski čarovnik v vrstah Dinama je zadel tudi v 54. minuti, za popolno slavje na Maksimiru pa sta nato zadela še Fatos Bećiraj in Jerko Leko, ki je z mojstrskim strelom iz 20-metrov zabil pravi evrogol.

Sodeč po predstavah Maribora in Dinama med vikendom nas v Ljudskem vrtu čaka izjemen obračun, za katerega seveda želimo, da bi se razpletel po željah mariborskih in tudi vseh ostalih slovenskih ljubiteljev okroglega usnja.

Komentarjev 2
  • David Kerznar 12:46 26.avgust 2012.

    2-1 ....po podaljsku pa 3-1 ..berič

  • Avatar roksa
    roksa 12:38 26.avgust 2012.

    Ma kakih 6:0!!!!Preberte si na index.hr da je Mamič kupil tekmo, da bi strašil Maribor!!!!!!