Šport > Nogomet
32 ogledov

Zato je eden najboljših na svetu

jan oblak Profimedias
Slovenski reprezentant Jan Oblak je na tekmi Lige prvakov, na kateri je Atlético Madrid premagal Rostov (1:0), dosegel svojevrsten jubilej.

Škofjeločan Jan Oblak iz tedna v teden dokazuje, zakaj si upravičeno zasluži naziv enega najboljših vratarjev na svetu.

Zvezdnik španske La Lige je v tretjem krogu skupinskega dela Lige prvakov svoji ekipi pomagal do minimalne zmage nad ruskim prvoligašem (1:0) in - tako kot je zanj že v navadi - svojo mrežo znova ohranil nedotaknjeno.

Rojiblancosi se po zaslugi neprebojnega Slovenca nahajajo na vrhu skupine D, kjer imajo tri točke prednosti pred Bayern Münchnom. PSV in Rostov imata po treh tekmah na svojem računu le eno točko in sta praktično že izpadla iz boja za napredovanje v izločilni del tekmovanja

Oblak je odigral 82. tekmo v dresu Atlética in še petdesetič srečanje končal brez prejetega zadetka! Nekdanji vratar Olimpije pa ne blesti le v Ligi prvakov, temveč tudi na reprezentančnem in klubskem prizorišču. 

V letošnji sezoni španske La Lige je na osmih tekmah prejel le tri gole, kar je manj kot katerikoli drug vratar elitnega nogometnega prvenstva na Pirenejskem polotoku.

V Ligi prvakov tudi po treh tekmah še ni prejel zadetka, skupno pa je v letošnji sezoni odigral 14 obračunov (klub in reprezentanca) ter kar devetkrat uspešno zaklenil svoja vrata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.