Šport > Nogomet
31 ogledov

Zato je Mancini planil na Balotellija

roberto mancini mario balotelli Profimedias
Italijanski nogometni strateg Robert Mancini je osvetlil ozadje skorajšnjega pretepa z Mariem Balotellijem na treningu Manchester Cityja leta 2013.

Pred tremi leti sta si na treningu angleškega prvoligaša v lase skočila takratni trener Roberto Mancini in kontroverzni napadalec Mario Balotelli. Italijanski strateg je varovanca zgrabil za ovratnik in pričel vleči z igrišča, kar so zabeležli fotografski objektivi.

Mancini je v pogovoru za franoski časnik L'Equipe pojasnil, kaj ga je tako razjezilo, da je fizično obračunal z Balotellijem. ''Na treningu sem igralcem povedal, naj pazijo na Gaela Clichyja, ki se je vračal po poškodbi. Mario ga je grdo zrušil po tleh. Bil sem besen,'' se spominja 51-letnik, ki je ob koncu sezone zapustil Manchester City.

roberto mancini mario balotelli | Avtor: Profimedias Profimedias
''Zgrabil sem ga za ovratnik, saj sem ga želel odriniti, vendar je fizično tako močan, da ga nisem mogel premakniti. S fotografij se zdi, da sva si izmenjala nekaj udarcev, vendar ni bilo tako. Zaradi svojega vedenja se je znašel v konfliktu z nekaterimi soigralci in želel se je vrniti v Italijo. Razočaran sem bil, da želi oditi, saj bi moral več prispevati k izjemnemu prvenstvu.''

Balotelli v sinjemodrem dresu ni izpolnil svojega potenciala in se v januarskem prestopnem roku, manj kot mesec dni po ''pretepu'' s trenerjem, preselil k AC Milanu. Sledilo je neuspešno obdobje v Liverpoolu (2014-2016), letos pa napadalec doživlja preporod v dresu francoske Nice. Zaradi slabih predstav na klubskem prizorišču je izpadel iz italijanske reprezentance, za katero ni igral vse od leta 2014.

''Če Mario ne igra za Italijo, je to njegova krivda. Prav neverjetno je, da ni osrednji napadalec Italije. On je najboljši italijanski napadec v zadnjih letih. Upam, da razume, da potrebuje drugačen odnos in da se mora posvetiti nogometu. Ni tako težko,'' je pristavil Mancini.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.