Šport > Nogomet
21 ogledov

Zavoljo reprezentance odpovedal poroko

miguel lopes EPA
Portugalec Miguel Lopes je dan, ko ga je selektor reprezentance Paulo Bento imenoval v ekipo, ki bo državo zastopala na prihajajočem Euru 2012, označil za najsrečnejšega v svojem življenju. Lopes bo za potrebe reprezentance žrtvoval celo svoj poročni datum.

Čeprav bo moral Lopes zaradi obveznosti odpovedati svoje poročne načrte, ga je vpoklic v reprezentanco izjemno razveselil.

"Pogovoriti sem se moral z veliko ljudmi, toda razumeli so, zakaj moram odpovedati poroko in so mi izkazali veliko podpore. Našli bomo en drug dan," je povedal petindvajsetletnik.

Portugalec ni posebej poudaril, ali je njegova bodoča žena med tistimi, ki so izkazali največjo mero podpore, vendar priznava, da je takoj po sprejetju novice svoji zaročenki namenil poljub.

"To je najsrečnejši dan v mojem življenju," je povedal nogometaš Brage. Lopes je poroko načrtoval na isti dan, kot bo reprezentanca nastopila na prijateljskem obračunu z Makedonijo.

Vsestranski branilec, ki lahko igra na levem ali desnem krilu, je na prvi tiskovni konferenci z ekipo ponosno in z nasmeškom na obrazu odgovarjal na vprašanja novinarjev. Svoj stil igranja je primerjal s tistim od Alvesa in Maicona.

"Res mi je všeč, kako igrata Alves in Maicon in občutek imam, da je moja igra podobna njuni. Oba sta moja vzornika in motiviran sem, da enkrat dosežem njun nivo igre," je na tiskovni konferenci povedal Lopes. Selektor reprezentance pa je ob tej priložnosti dodal: ''Miguela sem izbral zaradi njegovih predstav v drugi polovici sezone in ker sem hotel igralca, ki lahko igra na levi ali desni strani. Obenem sem ga izbral, ker se je dobro odrezal v obrambni in napadalni igri.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.