Šport > Nogomet
20 ogledov

Zavrč lahko igra tudi s prvaki: Fajić v 90. rešil Maribor

Bohar Maribor Zavrč Prva liga Slovenija prvenstvo Nino Verdnik
Novi prvoligaš Zavrč je na svoji premierni tekmi med slovensko elito namučil branilce naslova Maribor (2:1). V Ljudskem vrtu je šele v 90. minuti za zmago zadel Nusmir Fajić.

Takšnega začetka sezone si novinci iz Zavrča niso mogli predstavljati niti v sanjah − ne samo, da so svojo avanturo med slovensko elito začeli na zelenici aktualnih prvakov, ampak so proti Mariboru v Ljudskem vrtu celo povedli že po treh minutah igre.

Po podaji iz kota se je v gneči pred vrati Jasmina Handanovića najbolje znašel Sandi Čeh, ki je zabil zgodovinski prvi gol za moštvo s sončne strani Haloz v prvi slovenski ligi. Vijoličasti pred slabimi štiri tisoč gledalci dolgo niso pretili vratom Gregorja Finka, a po petnajstih minutah igre le prevzeli pobudo.

Prvi žvižgi pred Birkirkaro

Domači so zahtevali najstrožjo kazen, ko je v 16. minuti v kazenskem prostoru padel Dejan Trajkovski, toda glavni sodnik Matej Jug ni zapiskal. Izenačenju se je po strelu z glavo še najbolj približal Arghus, toda tudi poskus Brazilca je zletel prek vrat gostov.

Petnajst minut pred koncem polčasa se je v obetavni situaciji v kazenskem prostoru Zavrča znašel Goran Cvijanović, ki pa je namesto strela neuspešno iskal Dejana Mezgo in zapravil priložnost. Vedno bolj nemirni so na tribunah štajerskega hrama postajali tudi privrženci vijoličastih, ki štiri dni pred prvo evropsko tekmo z Birkirkaro niso bili navdušeni nad videnim.

Prvenec Boharja

Blizu zadetku je bil po bledi predstavi vijoličastih v prvem polčasu le še Željko Filipović, ki je močno udaril z okrog 25 metrov, Marcosu Tavaresu pa po obrambi Finka "odpadka" ni uspelo pospraviti v mrežo.

Drugi polčas so aktualni državni prvaki začeli mnogo bolj odločno in pritisk se je na semaforju poznal že po manj kot desetih minutah − po podaji Martina Milca s strani je svoj prvi ligaški gol pri novem klubu zabil Damjan Bohar.

Fajić rešitelj v 90. minuti

Tekma se je nato povsem razživela in gostje bi lahko tudi drugič povedli, potem ko je Aleš Čeh s prostega strela v 64. minuti stresel Handanovićevo vratnico. Slovenski reprezentant je že prej ustavil poskus Mihe Kokola, nekaj minut prej pa ga je z izvrstnim startom pred vrati rešil Aleksander Rajćević.

Deset minut pred koncem tekme se je strateg vijoličastih Ante Čačić na ligaškem debiju pred domačimi navijači odločil za popolno ofenzivo in v igro poslal še drugega napadalca Nusmirja Fajića. V 87. minuti je "zagorski sosed" Zavrčanov, Mezga, prišel sam pred vratarja Finka, a ga je završki čuvaj mreže ustavil.

Benkovo slavje prehitro

Odrešitev vijoličastim je tik pred začetkom šestminutnega sodnikovega podaljška prinesel rezervist Fajić, tako kot strelec prvega gola Bohar nekdanji član Mure 05, ki je v kazenskem prostoru skočil najvišje in z glavo le uspel premagati Finka. Gostje so se globoko v sodnikovem podaljšku že veselili izenačenja, a je sodniška trojka gol razveljavila. 

Josip Golubar je po lepem prodoru prišel do strela z roba kazenskega prostora, po odbitku Handanovića pa je žogo v gol pospravil Jože Benko, a je bil v trenutku strela po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju. Maribor se je po težki bitki veselil zmagovitega uvoda v sezono, Zavrč pa je slovenski javnosti spet pokazal, da prihod v prvo ligo še zdaleč ni slučajen.

Prva liga Telekom Slovenije, prvo kolo:

Maribor : Zavrč 2:1 (0:1)
Bohar (53), Fajić (90); S. Čeh (3)

Postavi

Maribor: Handanović; Milec, Rajčević, Arghus, Trajkovski (od 82. Viler); Filipović (od 81. Fajić), Bohar (od 68. Mertelj); Ibraimi, Cvijanović, Mezga; Tavares. Na klopi: Pridigar; Potokar, Dervišević, Črnic.

Zavrč: Fink; S. Čeh, Rošker, Sambolec, Kokol (od 77. Kurbus); A. Čeh, Brlečić, Matjašič (od 55. Buzeti), Kelenc (od 86. Fuček), Golubar, Benko. Na klopi: Bešenić; Murko, Kouter, Dugolin.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin).

Sobota ob 17.30:
Luka Koper − Krka

Ob 20.00:
Olimpija Ljubljana − Rudar Velenje

Nedelja ob 18.00:
Triglav − Gorica

Prestavljeno:
Celje − Domžale

Komentarjev 1
  • vico 22:55 15.julij 2013.

    zegn pohorski...sam mina vas caka.