Šport > Nogomet
27 ogledov

Zavrč ne najde poti iz krize

Eteme Trifković Olimpija Ljubljana Maribor Prva liga slovenska prvenstvo Stožice SPS/nkolimpija.si
Ljubljanska Olimpija je na zadnji tekmi pred praznimi tribunami remizirala s kranjskim Triglavom, ki bi v zadnjih napadih lahko celo odnesel vse tri točke (1:1). Maribor v Ljudskem vrtu znova le do točke proti Celju (2:2). Kopru derbi z Gorico in drugo mesto (1:0).

Ljubljanski nogometaši pred praznimi tribunami niso navdušili in so proti zadnjeuvrščeni ekipi z lestvice osvojili zgolj točko. Olimpija tako ostaja na zanjo skromnem sedmem mestu, medtem ko je Triglav prišel do morda dragocene točke v ciljnem sprintu prvenstva.

Tekmo so domači dobro odprli in v deseti minuti povedli. Miroljub Kostić je najprej sprožil z razdalje, pred vratarjem Darjanom Curanovićem pa je bil najspretnejši Aleksandar Rodić in zadel za 1:0. Štiri minute pozneje je z glavo poskusil še Antonio Delamea Mlinar (v 28. minuti je zaradi poškodbe zapustil igrišče), a je bil kranjski vratar na mestu. V 16. minuti je do strela prišel še Vicente, a zadel le zunanji del mreže.

Triglav zdržal za točko, blizu tudi vseh treh

V 20. minuti so gosti izenačili. Klemen Šturm je pobegnil po levi strani in poslal ostro žogo pred vrata Aleksandra Šelige, tam pa se je najbolje znašel Dinyuy Kongnyuy, ki je žogo pospravil v mrežo. V 32. minuti so Kranjčani znova zagrozili, ko je bil z glavo nenatančen Ajdin Redžić, kar je bila tudi zadnja priložnost v tem delu igre.

V drugem polčasu je bil najprej nevaren Aris Zarifović, ko je z glavo meril previsoko. V 60. minuti so Kranjčani prek Mateja Poplatnika dosegli gol, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Sedemnajst minut pozneje je bila Olimpija znova blizu gola, na golovi črti pa je žogo po strelu Rodića odbil branilec gostov. Dve minuti zatem je Rodiću le uspelo žogo spraviti v mrežo, a zadetek spet ni obveljal zaradi prepovedanega položaja. V zaključku tekme bi lahko tri točke "ukradli" celo gostje, a je Redžić po samostojnem prodoru predolgo okleval.

Nov domači zdrs Maribora

Nogometaši Maribora so domačim navijačem spet pripravili neprijetno presenečenje. Tokrat so veliko točko v Ljudskem vrtu osvojili Celjani, ki želijo pobegniti iz nevarnih voda za obstanek v prvi ligi. Neodločen rezultat državnih prvakov bo boj za vrh naredil še bolj zanimivega. Začetek tekme ni obetal takega razpleta, saj so domači hitro povedli. Po podaji Marcosa Tavaresa z leve strani se je žoga odbila do Dejana Mezge, ki je z natančnim strelom z dvanajstih metrov žogo poslal v mrežo.

Celjani so le razvili igro in večkrat prišli pred domača vrata. V 31. minuti je Benjamin Verbič prodrl v kazenski prostor, kjer ga nepravilno ustavila domača obramba. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel kapetan Sebastjan Gobec. Veselje Celjanov je bilo kratko. Minuto kasneje se je Martin Milec odločil za strel z 20 metrov, Amel Mujčinović je žogo odbil do Nusmirja Fajića, ki je z desne strani močno streljal in žogo spravil v mrežo.

Fajić streljal mimo

Začetek drugega polčasa ni bil pretirano zanimiv. Ritem se je dvignil, ko so Celjani ponovno izenačili. Gobec je v 60. minuti z desne strani izvedel kot, žoga se je z nekaj sreče odbila do Nicolasa Rajsela, ki je iz bližine neoviran žogo poslal v mrežo. Domači so pritisnili na gostujoča vrata, vendar niso bili preveč uspešni. V 67. minuti je Gregor Bajde z leve strani roba kazenskega prostora močno streljal, Handanović pa je žogo odbil v kot. V 76. minuti je Fajić zapravil najlepšo priložnost drugega polčasa.

Omladič Rudar Velenje Olimpija Ljubljana Prva liga prvenstvo Radujko | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Željko Filipović je lepo podal v kazenski prostor, Fajić pa je na presenečenje vseh iz bližine streljal mimo desne vratnice. Igra je potekala na polovici gostov, domači pa nikakor niso našli pravih rešitev. Celjani so se usmerili na protinapade, a so prav tako bili neuspešni. V tretji minuti sodniškega dodatka je Fajić zapravil zadnjo priložnost za zmago. Mujčinović je obranil njegov strel z osmih metrov.

"Dvojček" Radujka za drugo mesto Rudarja

Nogometaši velenjskega Rudarja so zanesljivo odpravili Domžale in se z 12. zmago vsaj začasno zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Junak tekme je bil Dalibor Radujko z dvema zadetkoma. Domžalčani so odločno začeli tekmo, med drugim so v deveti minuti prvič resneje zagrozili, potem ko je Joshua Parker premešal domačo obrambo, na koncu pa žogo poslal mimo desne vratnice. V 23. minuti je Leon Črnčič streljal z roba kazenskega prostora, dobro pa je posredoval Nejc Vidmar.

Štiri minute pozneje se je sam pred domačimi vrati znašel Parker, a žogo poslal malo čez gol. V 31. minuti so gostitelji povedli. Črnčič je podal v kazenski prostor, Radujko pa je z volejem s pomočjo prečke zadel za 1:0. Zadnjo priložnost v prvem delu so imeli gosti, Saša Aleksander Živec je pobegnil po levi strani, nato pa s sedmih metrov žogo poslal mimo leve vratnice.

Domžalčani zapravljivi pri 2:0

Domači so v 52. minuti podvojili prednost. Denis Klinar je pobegnil po desni strani in podal pred vrata, kjer je iz bližine streljal Mate Eterović. Vidmar je žogo odbil, a le do Radujka, ki je zadel še drugič na tekmi. V 61. minuti je na drugi strani zagrozil Sasha Aneff, ko je iz bližine streljal z glavo, Matjaž Rozman pa se je izkazal. Tri minute pozneje je Parker zatresel vratnico, v 79. minuti pa se je znova izkazal Rozman po strelu Darka Zeca.

V 81. minuti je bila tekma dokončno odločena. Matej Podlogar je v kazenskem prostoru preigraval, prišel do strela in zadel spodnji levi kot vrat gostov. Gosti so častni zadetek dosegli v 84. minuti. V kazenskem prostoru je z roko igral Christian Bubalović, sodnik je pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Parker.

Štromajer odločil derbi, Koper le še na -3

Koper se je z zmago na derbiju proti Gorici prebil na drugo mesto prvenstvene lestvice, kjer zdaj s 43 točkami in tekmo manj zgolj za tri zaostaja za vodilnim Mariborom. Današnjo zmago so si priborili po borbeni igri v drugem polčasu, ko je Jaka Štromajer odbito žogo po indirektnem prostem strelu poslal za hrbet gostujočega vratarja.

Primorski derbi je po borbenem, a po kakovosti povprečnem nogometu pripadel domačim nogometašem. Slednji so do uspeha prišli predvsem po zaslugi disciplinirane igre v obrambi. V prvem polčasu so igralci obeh ekip prikazali veliko vnemo in teka, a pravih priložnosti ni bilo. Najlepšo so imeli Koprčani v 18. minuti. Po podaji Gorana Galešića je Štromajer sam neoviran z bližine streljal proti goriškemu golu, kjer je bil Alex Cordaz na mestu.

Gorica brezzoba brez Code

Gostje so sicer imeli nekaj več od igre na sredini igrišča, v napadu pa se jim je poznala odsotnost njihovega najboljšega strelca in igralca Massima Code. Tudi v nadaljevanju dvoboja je igra pretežno potekala na sredini igrišča, v 73. minuti pa so domači povedli. Glavni sodnik Slavko Vinčič je po vračanju žoge vratarju dosodil indirektni prosti strel za Koper. Strel Galešića se je odbil od množice igralcev pred vrati gostov, odbito žogo pa je Štromajer z močnim in natančnim strelom poslal v mrežo gostov za 1:0.

Do konca teme so gostje močno pritisnili, a si več od polpriložnosti Urugvajca Borgesa Mastrianija v 80. in 90. minuti niso priigrali. Zmaga je za Koprčane izrednega pomena, saj bi se lahko ob morebitnem novem uspehu že v sredo pri Triglavu v Kranju na prvem mestu lestvice izenačili z Mariborom.

Krka natresla sol na rane Zavrča

Nogometaši Krke nadaljuje pohod proti osmemu mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije. Z drugo zmago v spomladanskem delu prvenstva so se Celju približali na vsega tri točke. Povsem drugače pa je z ekipo Zavrča, ki v spomladanskem prvenstvu oziroma štirih tekmah še ni osvojila niti točke. Tokrat so bili blizu vsem trem, vendar je Krka v zadnjih desetih minutah tekme poskrbela za epski preobrat in z dvema zadetkoma dosegla zgodovinsko prvo zmago proti Zavrču.

Gostje so tekmo začeli podjetneje in bili za ambiciozno predstavo tudi hitro nagrajeni. V 12. minuti je Miha Kokol z natančnim strelom zaključil protinapad in poskrbel za vodstvo, ki je na semaforju ostalo vse do 84. minute. Vmes so imeli gostje še eno lepo priložnost, toda njihovo veselje v sredi prvega dela preprečila vratnica.

Trener Krke Adnan Zildžović je moral v nadaljevanju staviti na napad. Že do 70. minute je opravil vse tri menjave, taktika pa se mu je v zaključku srečanja bogato obrestovala. Njegova ekipa je vztrajno napadala, vrstili so se prekrški ter predložki v kazenski prostor Zavrča, prav dva od teh pa sta Krki prinesla zmago. V 84. minuti se je po kotu v gneči v kazenskem prostoru najbolje znašel Urban Kramar, pet minut pozneje, torej v 89. minuti, pa je ponovno iz kota in znova z glavo zadel Vinko Buden.

Prva liga Telekom Slovenije, 24. kolo:

Olimpija Ljubljana : Triglav 1:1 (1:1)
Rodić (10); Konguyuy (19)

Maribor : Celje 2:2 (2:1)
Mezga (11), Fajić (33); Gobec (32/11-m), Rajsel (60)

Rudar Velenje : Domžale 3:1 (1:0)
Radujko (31, 52), Podlogar (81); Parker (84/11-m)

Luka Koper : Gorica 1:0 (0:0)
Štromajer (73)

Krka : Zavrč 2:1 (0:1)
Kramar (84), Buden (98); Kokol (12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.