Šport > Nogomet
72 ogledov

Zavrč doma ugnal Maribor

Tekma Zavrč - Maribor NK Zavrč
Na prvi polfinalni tekmi je Zavrč z 2:1 premagal Mariborčane.

Osemkratni slovenski pokalni zmagovalec ima za sabo buren teden, nič kaj spodbudno pa Mariborčani niso zaigrali tudi v prvem polčasu dvoboja z Zavrčem. Ta je na prvi polfinalni tekmi pokala povedel že v 11. minuti.

Jure Matjašič je prodiral po levi strani mariborskega kazenskega prostora in poslal žogo v peterec gostov, kjer je okroglo usnje prišlo do Josipa Golubarja, ta pa jo je mimo Jasmina Handanovića preusmeril v mrežo. Maribor je bil nato precej več pri igri, a si pravih priložnosti dolgo ni uspel pripraviti. Nato pa je imel pravi 'zicer' za izenačenje Francoz Jean-Philippe Mendy, ki pa je v dvoboju ena na ena z vratarjem Matijo Kovačićem streljal tik mimo domačih vrat. Kazen je prišla že v naslednjem napadu. Matjašič je sprožil z okoli 30 metrov in z evrogolom zadel desni zgornji kot mariborskega gola.

V prvih 20 minutah drugega dela so gostitelji mirno ohranjali priigrano vodstvo, v 68. minuti pa so vijoličasti znova prišli do izjemne priložnosti. Tokrat se je iz oči v oči s Kovačićem znašel rezervist Milivoje Novaković, ki pa je završkega čuvaja mreže zadel v nogo.

A gostom je uspelo zmanjšati zaostanek. V 71. minuti je po podaji Mendyja po desni strani v kazenski prostor pritekel Marko Janković, streljal v bližnji kot, kjer je žogo zaustavila vratnica, a je nato odbitek v gol poslal Gregor Bajde.

Do koca rednega dela tekme so imeli kasneje najlepšo priložnost sicer domačini, ko je na sedmih metrih od gola do žoge prišel Ed Kevin Kokorović, ki pa je s prve streljal visoko prek tekmečevih vrat.

Pokal Slovenije, polfinale, prvi tekmi:

Zavrč : Maribor  2:1 (2:0)
Golubar 11., Matjašič 43.; Bajde 71.

Celje : Domžale  1:0 (0:0)
Omoregie 55.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.