Šport > Nogomet
9 ogledov

Zayatte osrečil Aston Villo

Cristiano Ronaldo ni bil pri strelu. Žurnal24 main
Manchester U. je na ponedeljkovi tekmi z zadetkom Dimitra Berbatova ukanil Middlesbrough. V zadnji tekmi kola je Aston Villa na gostovanju srečno z avtogolom Kamila Zayatteja premagala Hull City.
 

Anglija, 20. kolo

Newcastle : Liverpool 1:5
Arsenal
: Portsmouth 1:0
Bolton : Wigan 0:1
Everton : Sunderland 3:0
Fulham : Chelsea 2:2
West Bromwich : Tottenham 2:0
West Ham
: Stoke C. 2:1
Blackburn : Manchester C. 2:2
Manchester U. : Middlesbrough 1:0 
Hull C. : Aston Villa 0:1

Ponedeljkovo srečanje na Old Traffordu so bolje začeli nogometaši Manchester Uniteda, ki so bili blizu vodstva ob strelu Cristiana Ronalda s prostega strela v 14. minuti tekme. Portugalec je bil znova v nevaren za vrata Middlesbrougha v osrednjem delu prvega polčasa, ko je z levico za las zgrešil po lepi ekipni akciji varovancev Alexa Fergusona. V drugem polčasu so gostje prevzeli vajeti igre v svoje roke . Najbližje zadetku je bil Tuncay Sanli, ki je po podaji z desne strani s strelom z glavo v 63. minuti za las zgrešil vrata Edwina Van der Sarja. Klubski svetovni prvaki so naposled le zadeli šest minut kasneje, ko je po lepi ekipni akciji Michael Carrick podal v kazenski prostor Boroja, slabo posredovanje branilca Davida Wheaterja pa je s strelom z osmih metrov kaznoval Dimitar Berbatov. Do konca srečanja so imeli gostitelji še nekaj priložnosti za podvojitev vodstva, a je bil predvsem  Ji-Sung Park po podaji rezervista Garya Nevilla ob strelu s treh metrov nezbran. United, ki je na tekmi ustrelil na vrata nasprotnika kar 28-krat, tako po tesni zmagi ostaja v boju za 17. naslov prvaka, Boro pa je še na sedmi zaporedni tekmi ostal brez zmage. Ponedeljkovo srečanje med Hull Cityem in Aston Villo je tri minuti pred koncem po podaji Ashleya Younga z desne strani odločil Kamil Zayatte, ki je posredoval pred Gabrielom Agbonlahorjem in premagal soigralca Boaza Myhilla.

Xabi Alonso je potrdil zmago Liverpoola. ©  Reuters

 
Nedeljsko srečanje na St. James Parku so bolje pričeli nogometaši Liverpoola, ki so si v uvodnih 15 minutah priigrali štiri lepe priložnosti, a je bil ob poskusih Stevena Gerrarda (dvakrat), Dirka Kuyta in Lucasa Leive na pravem mestu izjemen vratar Shay Given . Redsi so nato povedli po pol ure igre, ko je Yossi Benayoun prodrl po desni strani in lepo podal do Gerrarda, ki je s 13 metrov ob pomoči vratnice neubranljivo zadel. Petkratni evropski prvaki so vodstvo podvojili pet minut kasneje, ko je z glavo zabil Sami Hyypia . Za kanček upanja Newcastla je tik pred odmorom po podaji s kota s strelom z glavo poskrbel David Edgar . Varovanci Rafaela Beniteza so drugi polčas začeli še bolj suvereno kot prvega in tako je Ryan Babel že v 50. minuti zadel, potem ko so branilci gostiteljev pričakovali, da bo sodnik dosodil igro z roko. 15 minut kasneje so rdeči z Anfield Roada znova ukanili obrambo črno-belih, ko je kapetan Gerrard prefinjeno zadel s strelom prek Givna. Piko na i k novi zmagi je postavil Xabi Alonso , ki je bil natančen z 11-metrovke, potem ko je Edgar na nepravilen način v kazenskem prostoru gostiteljev zaustavil Davida Ngoga .

 

Clint Dempsey je odščipnil točki Chelseaju. © Reuters

 
Od ostalih tekem omenimo srečanje med Fulhamom in Chelseajem , ki so ga bolje začeli gostitelji. Že v deseti minuti je po podaji z leve strani iz neposredne bližine iz obrata zadel Clint Dempsey . Blues je večji del prvega polčasa prevladoval, a je izenačil šele v peti minuti drugega dela, ko je Didier Drogba zmedel obrambo gostiteljev, prazno mrežo je nato iz desetih metrov zadel kapetan Frank Lampard . V nadaljevanju tekme so bili trikratni angleški prvaki blizu vodstvu ob diagonalnem strelu Joa Cola z desne strani, ki ga je vratar Mark Schwarzer s skrajnimi močmi zaustavil. Avstralski vratar pa je bil premalo zbran v 72. minuti, ko je slabo posredoval ob udarcu Lamparda s prostega strela z velike razdalje in na semaforju je pisalo 1:2. Ko je že vse kazalo na novo zmago modrih s Stamforda, je Dempsey v zadnji minuti rednega dela z nebeškim skokom neubranljivo zadel in poskrbel za veliko veselje na Craven Cottageu.

Arsenal je prišel do zelo pomembne zmage na Emiratesu proti Portsmouthu po zadetku Williama Gallasa v 81. minuti srečanja. WBA je pred domačimi gledalci stežka ugnal zdesetkani Tottenham. Za gostitelje je v 83. minuti zadel Roman Bednar, piko na i je v sodnikovem dodatku postavil Craig Beattie. Slovenski reprezentant Robert Koren ni bil v kadru za tekmo. Na zadnji nedeljski tekmi je Blackburn še v 87. minuti vodil na srečanju z Manchester Cityem z 2:0, nato pa sta za sinjemodre zadela Daniel Sturridge in Robinho ter poskrbela za delitev točk. Liverpool (45 točk) ima na lestvici tri točke naskoka pred Chelseajem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.