Šport > Nogomet
43 ogledov

Zbogom, Mourinho?

jose mourinho EPA
Lastnik Chelseaja Roman Abramovič je sklical izredni sestanek kluba, na katerem so razpravljali o prihodnosti Joséja Mourinha. Portugalec bi v primeru prekinitve pogodbe dobil več kot 50 milijonov evrov odškodnine.

José Mourinho je v težavah. Če je še do nedavnega kazalo, da portugalski strateg uživa zaupanje lastnika londonskega velikana Romana Abramoviča, pa njegova služba po poročanju angleških medijev visi na nitki.
Uprava aktualnega angleškega prvaka se je zbrala na izrednem sestanku, kjer so vodilni možje kluba analizirali pozitivne in negativne učinke morebitne prekinitve oziroma nadaljevanja sodelovanja s portugalskim strategom. Uprava je razpravljala o možnih naslednikih in finančnih učinkih, ki bi jih na klub imelo izplačilo dogovorjene odškodnine.

Vodilni možje so se o smiselnosti nadaljevanja s trenerjem, ki je klub popeljal do treh premierligaških naslovov, pogovarjali že po šokantnem porazu proti ekipi AFC Bournemouth. Vzdušje se je nekoliko popravilo po uspešem nastopu v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov, s katerim si je Chelsea zagotovil dobro izhodišče pred izločilnimi boji.

Toda upanje, da bo ekipa po zmagi nad Portom obrnila nov list, se je razblinilo že na naslednji ligaški preizkušnji, ko je moral Chelsea v gosteh priznati premoč Leicester Cityju. Rezultati so tako slabi, da ima londonski klub samo še točko več od Norwich Cityja, ki bi v tem trenutku nazadoval v drugoligaško tekmovanje.

Po poročanju Daily Stara se je Abramovič odločil, da Mourinhu ne bo odobril denarja za zimske nakupe, če bo trener obdržal svoj položaj v klubu, kar pomeni, da bo moral za spremembo 'statusa quo' računati na obstoječi kader.

Težave angleškega prvoligaša pa se ne odražajo samo na rezultatski tabeli, temveč tudi v odnosu med igralci in trenerjem. Eden Hazard je na tekmi z Leicesterjem na lastno pest sprejel odločitev, da ne more nadaljevati, čeprav ga je Mourinho poskusil prepričati v nasprotno.

Nezadovljen je tudi Diego Costa, ki je s trenerjem zakopal bojno sekiro, soigralcem pa je na zadnji tekmi očital, da igrajo zaspano. Varovance je po devetem ligaškem porazu v sezoni okrcal tudi Mourinho, ki je dejal, da so izdali njegovo delo, saj jim je pripravil obširno poročilo o igri nasprotnika, ki pa ni izpolnilo svojega namena.

''Lahko rečem le, da bi rad ostal. Nisem v dvomih. Mislim, da me dobro poznate. Z vami sem preživel šest let in veste, da se ne bojim izziva. V tem trenutku je to res velik izziv. Rad bi ostal. Upam, da si enako želijo gospod Abramovič in odbor kluba,'' je povedal Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.