Šport > Nogomet
24 ogledov

ZDA: Slovenci so Green Dragons!

Armin Bačinović slovenija srbija Saša Despot
Ameriški mediji so prvi reprezentančni seznam novega selektorja Slaviše Stojanovića pospremili predvsem z naslovi, da vezista Hull Cityja Roberta Korena ni v kombinacijah za prijateljsko tekmo v Stožicah 15. novembra. Zanimivo: tako Sports Illustrated kot Washington Post v praktično enakih tekstih Slovence označita za Green Dragons.

"Vezist Hulla Robert Koren ni na seznamu za prijateljsko tekmo proti Združenim državam Amerike, ki bo na sporedu naslednji teden. Valter Birsa in Zlatan Ljubijankić, ki sta proti ZDA zadela na tekmi skupinskega dela lanskoletnega svetovnega prvenstva (2:2), sta med 23 igralci, ki jih je v ponedeljek izbral trener Slaviša Stojanović," pišeta ameriška Sports Illustrated in Washington Post. V enakih tekstih, po vsej verjetnosti povzetih po poročanju katere izmed tiskovnih agencij, so za vzdevek slovenske nogometne reprezentance izbrali kar ime navijaške skupine Olimpije – Green Dragons.

"Koren, slovenski kapetan, je za Green Dragons nazadnje igral septembra. Letos je za Hull v drugi angleški ligi zabil tri gole. Na seznamu sta tudi branilca Boštjan Cesar in Bojan Jokić, soigralca ameriškega vezista Michaela Bradleyja pri Chievu Veroni v Italiji," še zaključujejo Američani.

Reprezentanti Slovenije so se v torek sicer zbrali na Ptuju, dan kasneje pa bodo ob 11.00 opravili prvi trening pod vodstvom novega selektorja Stojanovića. Nogometaši ZDA bodo brez prvega zvezdnika Landona Donovana v Slovenijo pripotovali v nedeljo.

Naslednje leto s Škotsko

Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleš Zavrl je bil na ponedeljkovi novinarski konferenci sicer skop z informacijami o naslednji prijateljski tekmi reprezentance, ki bo na sporedu v februarskem terminu, vseeno pa ni skrivnost, da je na NZS prišla prošnja s Škotske. Selektor Craig Levein se namreč želi dobro pripraviti na "balkanski" stil nogometa, glede na to, da njegove varovance v skupini A kvalifikacij za SP 2014 čakajo Srbija, Hrvaška in Makedonija. Če se bosta obe zvezi uspeli dogovoriti, bo tekma po vsej verjetnosti na Hampden Parku v Glasgowu.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:02 09.november 2011.

    Zdaj bodo spet Štajermarkerji popizdili, k da smo LJ kej krivi in imamo pri tej neumnosti USA, kej zraven.