Šport > Nogomet
15 ogledov

"Zdaj bodo štele le še zmage"

Bojan Prašnikar je zgolj eden od štirih tujih trenerjev v Bundesligi. Žurnal24 main
Nekdanji slovenski selektor Bojan Prašnikar je prepričan, da je bila sredina prijateljska tekma Slovenije proti Belgiji v Stožicah še kako koristna. Pred nadaljevanjem kvalifikacij za EP pa Prale pravi: "Zdaj bodo štele le še zmage."

"To je bila dobra preizkušnja pred zadnjimi tremi koli kvalifikacij za EP. Nasprotnik je bil pravi, izjemno motiviran, ki je odigral zelo solidno, čeprav ima zelo mlado ekipo, ki se še ustvarja," je ob našem klicu sprva dejal Bojan Prašnikar in nadaljeval: "V drugem polčasu so bili Belgijci dejansko za nianso boljši od nas in bi se vse skupaj za nas lahko slabše končalo, če bi bili bolj učinkoviti." Nekdanji trener Olimpije in Maribora je prav tako prepričan, da bo tekma v Stožicah pred zaključnim delom kvalifikacij zagotovo pomagala selektorju Matjažu Keku: "Ta tekma je pokazala stvari, ki jih bo selektor zagotovo znal zelo dobro uporabiti na teh zadnjih tekmah. Ne glede na to, da smo samozavestni, pa nam v določenih trenutkih zmanjka agresivnosti in konkretnosti v zaključku napada."

Tekma z Belgijo je torej že preteklost. Slovenski reprezentanti so z mislimi že pri Estoncih. Kaj lahko izboljšamo v teh treh tednih do tekme proti Konstantinu Vasiljevu in kolegom? "Računati moramo, da imamo pred tekmo z Estonijo še tri treninge, v katerih je treba po analizi najti, kje, kaj in kako se da izboljšati. Dejstvo je, da nekateri igralci niso v primerni formi, kajti ne igrajo veliko in to je en problem, ki se je pokazal na tekmi proti Belgiji," je razpredal Prale in dodal: "Jaz sem prepričan, da nekih velikih sprememb ne bo. Tudi ekipa, ki je zaigrala v Stožicah, je z nekaj izjemami standardna in je že zelo uigrana. Tudi do zdaj so na vseh odločilnih tekmah dali svoj maksimum in na to moramo računati."

"Vse imamo v svojih rokah in dve tekmi igramo doma, eno pa v gosteh. A zdaj štejejo zmage. Samo po ena osvojena točka iz teh tekem nam ne bo preveč pomagala," je za konec še pristavil Bojan Prašnikar.

Komentarjev 2
  • principiumnovum 21:37 11.avgust 2011.

    Naši nogometaši so čisto vredu fantje. Ko bi le Ljubljančani bili pol toliko moški, kot so Birsa, Koren, Handanović... Mislim, da iz teh naših Ljubljančanov veje le zavist, ker punce rade pogledamo za našimi nogometaši.

  • Gigii 17:01 11.avgust 2011.

    Vsi so pametni sedaj ko niso več selektorji.Kakšni so pa takrat bili KO SO BILI selektorji? aja nikakvi