Šport > Nogomet
32 ogledov

Zdaj je uradno: tako slabo Mouju ni šlo še nikoli

Mourinho Osasuna Real Madrid Liga BBVA Španija Primera prvenstvo EPA
Številke, tudi tokrat, ne lažejo - letošnja sezona pri Real Madridu je najslabša v karieri Joséja Mourinha, ki tako daleč od vodilnih ni bil niti pred 12 leti, ko je treniral União Leirio.

Po poročanju statistikov portala El Confidencial je prvi del sezone 2012/13 pri Real Madridu najslabši v sicer bogati karieri portugalskega trenerja Joséja Mourinha, odkar je pred 12 leti prevzel prvo moštvo na najvišjem nivoju.

Sobotni remi proti Osasuni (0:0) je Real pustil na tretjem mestu v prvenstvu z enajstimi zmagami, štirimi remiji in štirimi porazi. V lanski sezoni je kraljevi klub ob tem času vodil s 16 zmagami, remijem in dvema porazoma, v prvi Mourinhovi sezoni na Bernabéu pa je bil izkupiček 15-3-1.

Z 48 točk (sezona 2010/11) in točke več v lanski sezoni (49), jih je Mourinhovo moštvo do 12. januarja 2013 zbralo zgolj 37, kar je tudi Portugalca prisililo, da o prvenstvu kljub srdu predsednika Florentina Péreza govori kot o izgubljeni bitki.

Težave z motivacijo

Pri El Confidencialu navajajo, da tako daleč od vodilne ekipe (prednost lahko v nedeljo naraste na 18 točk) po polovici sezone Mourinho še ni bil.

"Njegova sobotna podoba na stadionu Reyno de Navarra je že od prve minute dala vedeti, da je prvenstvo zanj izgubljeno ... Zanj in za njegove igralce. Niti s skromno União Leirio ni bil tako daleč od vrha, v sezoni 2001/02 je bil šest točk oddaljen od Sportinga, tri kola kasneje pa je podpisal za Porto, ekipo, ki je bila naslednji dve sezoni jesenski prvak s sedmimi in petimi točkami prednosti," pišejo na portalu.

"Pri Chelseaju je kot vodilni zaključil prvi del prvenstva v obeh šampionskih sezonah, tretje leto pa je bil za Unitedom. V četrti sezoni pri angleški ekipi je 20. septembra odšel. V dveh sezonah pri Interju je 'scudetto' praktično osvojil v prvem delu prvenstva."

O razlogih za izjemen padec forme je bilo napisanega že veliko. Pri El Confidencialu navajajo pomanjkljivo motiviranje moštva, ki je z rekordnim točkovnim dosežkom v lanski sezoni po letih prevlade s prestola vrglo Barcelono.

"Mourinhova napake je bila, da ni znal motivirati nekaterih igralcev, ki se v prvem delu prvenstva niti približno niso približali Madridu, ki je podiral rekorde v lanski sezoni," so še dodali pri El Confidencialu, medtem ko je na "mentalno" težavo po zadnji tekmi opozoril tudi Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.