Šport > Nogomet
41 ogledov

Zdaj še uradno, Olimpija ima novega trenerja

Igor Bišćan Profimedias
Hrvat Igor Bišćan je novi trener nogometašev ljubljanske Olimpije.

Nekdanji hrvaški reprezentant Igor Biščan je podpisal pogodbo za dve leti, priprave za prihodnjo sezono pa bo začel 10. junija. Olimpijo čaka prva preizkušnja v novi sezoni že 29. junija v okviru prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

"Veselim se novih izzivov. Olimpija je velik klub z veliko potenciala in dobrimi razmerami za uspeh. Podrobno sem analiziral letošnje tekme Olimpije in vlogo vsakega igralca. Z delom začenjamo takoj, časa ni na pretek," je dejal novi strateg ljubljanske zasedbe, medtem ko je predsednik kluba Milan Mandarić izrazil prepričanje, da bodo zmaji z novim trenerjem dobili novo energijo, zagon in odločnost.

"Dobili smo dobrega trenerja. Bišćana se spomnim po odličnih in odločnih nastopih še iz časov, ko je igral za Liverpool. Tak je tudi kot trener. Je sistematičen, vztrajen, pa tudi iskren in umirjen. Rezultati so več kot očitni, takega trenerja zdaj potrebujemo v Olimpiji. Klub ima vse pogoje za vrhunske rezultate in navijači jih upravičeno pričakujejo," je dejal Mandarić, ki se je obenem zahvalil dosedanjemu trenerju Safetu Hadžiću, ki ostaja v klubu in se vrača med oglednike.

Vedel po prvem pogovoru

"Ni bilo veliko kandidatov za novega trenerja, pred Biščanom trije, morda štirje, toda po prvem pogovoru z njim sem vedel, da je on tisti, ki ga Olimpija potrebuje. Gre za popolnoma novega človeka, ki ima značaj, ki ima veliko igralsko ime in ve, kako priti do cilja. Mislim, da si ne smem več privoščiti napake, imam občutek, da smo dobili trenerja, ki ne bo dovolil nediscipline in povprečja," je na popoldanski novinarski konferenci ob predstavitvi novega trenerja še dodal predsednik Olimpije.

"Ogledal sem si dovolj tekem Olimpije, tako da sem dobil vpogled v igro Olimpije. Dejstvo je, da rezultati niso bili dobri, da igra ni bila prepričljiva in ni bilo prave discipline ter pravega pristopa. To so prve stvari, na katerih bomo morali delati. Igralce poznam, o njih vem veliko, še več bom vedel po prvih treningih. Trenutno zaupam igralcem, ki jim imam na voljo, iz njih bom skušal potegniti čim več, razmišljamo pa tudi o novih imenih, vendar bo treba nanje še malo počakati. Vem, da je to izrabljena fraza, pa vseeno, od svoje ekipe pričakujem, da bo igrala disciplinirano in odgovorno, da bodo navijači ponosni nanjo, vsakdo od igralcev pa bo moral na igrišču dati svoj maksimum. Moj prvi pomočnik bo Ante Tomić, za kondicijsko pripravo pa bo skrbel Vedran Naglić," pa je med drugim dejal 39-letni Biščan.

Vodil le en klub

Biščan je nekdanji hrvaški reprezentant, ki je znan po številnih uspešnih zgodbah, v katerih je nastopal kot nogometaš in v zadnjem obdobju kot trener. Bogato igralsko kariero je začel in zaključil v zagrebškem Dinamu, kjer je bil vrsto let kapetan moštva. Leta 2000 je prestopil v angleški Liverpool, kjer je v petih letih odigral 118 tekem. S klubom je leta 2005 po epskem finalu proti Milanu osvojil Ligo prvakov. Angleški severozahod je po osvojitvi evropske krone zamenjal za Atene, kjer je pri Panathinaikosu preživel dve sezoni. Nogometno kariero je sklenil doma leta 2012, za Hrvaško pa je zbral petnajst tekem.

Bišćan je bil v minuli sezoni trener NK Rudeš. Temu klubu se je najprej pridružil kot pomočnik trenerja, a je že kmalu prevzel vlogo glavnega trenerja. Zasedbi iz zagrebškega predmestja, ki je zadnjih osmih letih nastopala v drugi hrvaški nogometni ligi, je odprl vrata prve lige in ga popeljal med elitna moštva hrvaškega nogometa.

Komentarjev 3
  • Dusan Kokalj 14:34 02.junij 2017.

    Iz Olimpije je treba nagnati Mandarića pa bo vse dobro.Aje to sploh še slovenski klub.

  • nostradamus 13:26 02.junij 2017.

    zal tudi novi trener ne bo dosegel predlanskih rezultatov v klubu ni vec kemije in pocasi a zagotovo bodo krojil vrh lestvice a prvaki bodo tesko

  • patrijarh 13:24 02.junij 2017.

    Da nebo preveč razpakirov kufrov.