Šport > Nogomet
47 ogledov

Zdaj tudi uradno: Elsner ni več trener Olimpije, njegovo mesto zasedel Pušnik

(Domžale - Olimpija) prva liga marijan pušnik Anže Petkovšek
Na tiskovni konferenci je predsednik ljubljanske Olimpije Milan Mandarić predstavil novega/starega trenerja.

"Ni kaosa, o katerem se govori. To je povsem normalna poteza. Vrača se trener, ki je bil tu od prvega dne. Gre za trenerja, ki je bil pri nas v času zmag in morda je bil napaka, da smo se razšli Hvala gospodu Pušniku, da nam je bil pripravljen priskočiti na pomoč," je ob predstavitvi novega/starega trenerja povedal Milan Mandarić, predsednik Olimpije.
 
Marijan Pušnik pa je ob tem dejal: "To je izziv, trenirati državnega prvaka je bolje kot sedeti doma. Nisem padel z neba in vem, da ni vse idealno. Cilj je, da bo Olimpija igrala dober nogomet. Temelji so dobri, tudi Luka je dobro delal, včasih se pač ne izzide. Tudi igralci so kakovostni."

Mandarić se je za menjavo odločil po slabem uvodu v spomladanski del sezone. Na začetku minule sezone je Ljubljančane vodil Pušnik, ki se je nato kljub jesenskemu naslovu moral posloviti, zamenjal ga je Mako Nikolić, a so ga odnesle besede, ki jih je namenil napadalcu Blessingu Elekeju.

Sledil je prihod Rodolfa Vanolija, Italijan se je z zmaji po 21 letih veselil prvega državnega naslova, nato pa je moral zapustiti igro zaradi neuspeha v Evropi in neprepričljivih domačih predstav. Zamenjal ga je Elsner.

Po poročanju Dnevnika naj bi med enim od treningov prišlo do spora med Elsnerjem in športnim direktorjem Rankom Stojićem, ker naj bi se ta preveč vmešaval v trenerjevo delo. Tudi Pušnikov prvi mandat, ki je trajal od junija do decembra 2015, se je končal iz podobnih razlogov.

Čeprav je v Ljubljani preživel le nekaj mesecev, je Pušnik začrtal temelje, na katerih je Olimpija pod vodstvom Vanolija osvojila tako želeni naslov državnega prvaka, prvega po letu 1995.

Pušnik upa, da bo njegov drugi mandat daljši in še uspešnejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.