Šport > Nogomet
112 ogledov

"To ni bilo slavje, ampak pogreb"

francesco totti EPA
Na tekmi zadnjega kroga Serie A se je od profesionalnega nogometa poslovil rekorder AS Rome po številu nastopov (786) in zadetkov (307) Francesco Totti.

Slovo od legendarnega italijanskega nogometaša je bilo primerno ugledu, ki ga Francesco Totti uživa v večnem mestu. Solze so tekle v potokih, saj je nogometne čevlje v kot postavil eden največjih zvezdnikov tega športa v zadnjih 25 letih.

Totti bi lahko v svoji karieri igral za kateregakoli nogometnega velikana na svetu, a je četrt stoletja ostal zvest Romi, s katero je osvojil en ligaški naslov, dva pokala in dva superpokala.

40-letni napadalec naj bi s klubom dosegel dogovor o upokojitvi, v kar pa močno dvomi trener Pescare Zdenek Zeman. "To ni bilo slavje, ampak pogreb," je Zeman izjavil za Sky Sport Italia.

"Če bi se fant sam odločil, da bo čevlje obesil na klin, bi bilo vse v redu, če pa se ni želel upokojiti, potem je to tragedija. Mislim, da si je Totti želel nadaljevati. Še vedno obožuje nogomet. Ne vidim ga v obleki in kravati," je dodal 70-letni strateg.

"V Italiji na žalost ne bo mogel več igrati, saj nikoli ne bi šel proti Romi. Če bo odšel v tujino, bo moral poiskati klub, ki bo zadostil njegovim standardom," je prepričan Zeman.

Na vprašanje, ali bi Totti lahko zaigral za Pescaro v Serie B, je Zeman odvrnil: "Ne, zasluži si več."

Totti naj bi kariero nadaljeval v strokovnem kadru rimskega kluba.

francesco totti | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.