Šport > Nogomet
19 ogledov

Zdesetkani netopirji do zmage

Nogometaši Villarreala so najbližji zasledovalci Barcelone. Žurnal24 main
V nedeljskem srečanju 13. kola Primere Division je okrnjena Valencia premagala Betis s 3:2, Villarreal je na gostovanju v Huelvi z 2:1 ugnal Recreativo.
 

Španija, 13. kolo

Getafe : Real M. 3:1
Sevilla : Barcelona 0:3
Athletic B. : Numancia 2:0
Malaga
: Osasuna 4:2
Espanyol : S. Gijon 0:1
Valladolid
: Mallorca 3:0
Recreativo H. : Villarreal 1:2 
Almeria : Deportivo 0:1
Valencia
: Betis 3:2
Atletico M.
: R. Santander 4:1

Gostovanje Villarreala se je začelo sijajno, saj je Santi Cazorla s prefinjenim strelom povedel rumeno podmornico v vodstvo že v 27. minuti srečanja. Varovanci Manuela Pellegrinija so podvojili vodstvo tik pred odmorom, ko je s prostega strela natančno meril Ariel Ibagaza . V drugem polčasu je poraz ublažil  Adrian Colunga , ki je za Recreativo zadel z 11-metrovke. Na Mestalli je Valencia začela odločno in povedla že v deseti minuti, ko je po podaji Eduja iz voleja udaril David Villa in zabil 12. zadetek v sezoni. Juan Mata je deset minut kasneje podvojil vodstvo po izjemni posamični akciji. Po odmoru je na igrišču prevladoval Betis in Juanma je najprej izid znižal v 56. minuti, osem minut kasneje pa je bil zaradi prekrška nad Sergiom Garcio izključen Carlos Marchena , z 11-metrovke je izid poraval Achille Emana . Ko je že vse kazalo na popoln preobrat Andaluzijcev, je po podaji s prostega strela srečanje odločil nekdanji španski reprezentant Ruben Baraja.  Slovenski reprezentant Branko Ilič ni bil v kadru gostov za tekmo. V zadnjem srečanju kola je Atletico Madrid na krilih Diega Forlana , ki je zadel dvakrat, premagal Racing iz Santanderja s 4:1.

Juan Albin (levo) je bil nerešljiva uganka za obrambo Reala. © EPA

 
Getafe je sobotno srečanje v predmestju Madrida začel silovito in v tretji minuti je po prodoru in podaji Jaima Gavilana z leve strani z glavo zadel Juan Albin . Slaba volja navijačev Reala se je nadaljevala v celotnem prvem polčasu, saj je moral zaradi poškodbe mišice igrišče zapustiti organizator igre Wesley Sneijder . Nizozemec se je tako priključil poškodovanim Fabiu Cannavaru, Arjenu Robbnu  in Ruudu van Nistelrooyu . Malček med španskimi velikani, ki je bil ustanovljen pred 24 leti, je v drugem polčasu nadaljeval z učinkovito igro in Urugvajec Albin je še drugič premagal Ikerja Casillasa . Tokrat ga je presenetil s strelom ob bližnji vratnici. Beli balet je po visokem zaostanku odgovoril v 55. minuti, ko je Jose Maria Guti lepo podal do Javierja Saviole , ki je znižal zaostanek. Gostitelji so po prejetem zadetku znova vse bolj pritiskali na vrata devetkratnih evropskih prvakov in dvakrat zadeli okvir vrat, srečanje pa je po podaji Albina dokončno odločil Ikechukwu Uche . Nigerijec je zadel po hitrem proti napadu v 82. minuti srečanje. Po tekmi je trener Bernd Schuster dejal:  "Getafe je zasluženo zmagal. Bil je veliko boljši od nas. Imamo številne težave s poškodbami, a ne moremo storiti ničesar. Že na začetku tekme sem vedel, da bo zelo težko. Niti enkrat nisem imel občutka, da bi lahko tekmo z Getafejem dobili."  

Palop (desno) je trikrat pobral žogo iz svoje mreže. © Reuters

 
V večernem sobotnem obračunu je Barcelona na Sanchez Pizjuanu hitro prevzela vajeti igre v svoje roke in povedla v 20. minuti, ko je Samuel Eto'o zabil 14. zadetek v sezoni. V nadaljevanju srečanja je bila Sevilla najbližje izenačenju, ko je Frederic Kanoute stresel prečko, nato pa so Katalonci po odmoru nadzorovali položaj in bili najbližje povišanju vodstva dvakrat prek  Thierrya Henrya , a je vratar Andres Palop njegova blaga poskusa zaustavil. Blaugrana je dokončno zlomila odpor zmagovalcev Pokala UEFA iz sezon 2006 in 2007 v 78. minuti, ko je Xavi z glavo podal do razpoloženega Lionela Messija , ki si je žogo podaljšal z glavo, nato pa neubranljivo zadel z levico iz voleja z 20 metrov. Gostitelji so nato počasi izgubili živce in v 86. minuti je Luis Fabiano nešportno udaril rezervista Sergia Busquetsa  ter dobil rdeči karton. Piko na i k suvereni zmagi dvakratnih evropskih prvakov je v drugi minuti sodnikovega podaljška po lepi podaji Busquetsa postavil iznajdljivi 21-letni Argentinec Messi. V naslednjem kolu bo Real moči meril s Sevillo, Barcelona pa se bo udarila z Valencio.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.