Šport > Nogomet
12 ogledov

Zdesetkani po senzacijo

Guardiola, trener Barcelone, meni, da morajo igralci tekmo vzeti kot finale. (Fo Žurnal24 main
Poleg odsotnosti Williama Gallasa, Francesca Fàbregasa, Andreja Aršavina in Robina van Persija je včeraj Arsenal doživel nov udarec. Na stadionu Camp Nou proti Barceloni ne bo igral še Alexandre Song.

Arsenal, ki je na prvi tekmi izvlekel remi 2:2, torej na noge evropskim prvakom odhaja močno oslabljen.

Barça brez branilcev
Tudi Barcelona še zdaleč ne bo zaigrala v popolni postavi. Zaradi kazni bosta manjkala osrednja branilca Carles Puyol in Gerard Piqué, ne bo pa niti poškodovanega Zlatana Ibrahimovića. Premešana obramba tekmeca pa veseli osrednjega napadalca Arsenala Nicklasa Bendtnerja. "Odsotnost dveh standardnih branilcev bi občutila vsaka ekipa na svetu. To je zagotovo prednost za nas," pravi danski reprezentant. "Moramo igrati agresivneje in pustiti Barceloni malo prostora. Verjamemo, da smo sposobni zmagati. Želimo osvojiti Ligo prvakov in za tak dosežek moraš premagati najmočnejše klube," dodaja Bendtner.

Kot da gre za finale
Trener Barcelone Josep Guardiola je pred tekmo previden. Njegovo moštvo je v Londonu dominiralo, a na koncu ostalo brez zmage. "Želim si izdatno podporo na stadionu Camp Nou. Potrebujemo pomoč. Tekmo z Arsenalom moramo vzeti kot finale," pravi Guardiola.

Inter v Moskvi
V drugem današnjem četrtfinalu bo Inter v Moskvi proti CSKA branil minimalno prednost s prvega srečanja. Italijanski prvaki so v prestolnici mode slavili z 1:0.

Liga prvakov, povratni tekmi čertrtfinala:

18.30: CSKA Moskva – Inter Milano  /0:1/
20.45: Barcelona – Arsenal  /2:2/

*v poševnicah je izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.