Šport > Nogomet
112151 ogledov

Zdravnica pokojnega Mihajlovića: "Česa takšnega še nisem videla"

Siniša Mihajlović Epa
Siniša Mihajlović je umrl v 54. letu starosti po večletnem boju z levkemijo.

Nogometni svet je v petek prestresla novica o smrti 53-letnega Siniše Mihajlovića, nekdanjega reprezentanta Jugoslavije oziroma Srbije in Črne gore, kasneje pa tudi odličnega trenerja.

Mihajlović se je zadnja tri leta življenja zdravil zaradi levkemije, njegovo zdravstveno stanje pa se je v tem času večkrat spremenilo. Ko je že kazalo, da bo bolezen premagal, se je zgodil nepričakovan preobrat. 

Podrobnosti o poteku njegove bolezni je za italijanske medije razkrila njegova zdravnica Francesca Bonifazi. Povedala je, da je bil Mihajlović "vzoren pacient", ki pa ga je na žalost doletela ena najbolj agresivnih oblik te zahrbtne bolezni.

Siniša Mihajlović | Avtor: Profimedia Profimedia

Bonifacijeva je kot zdravnica na kliniki Sant’Orsola v Bologni, ki velja za enega najbolj priznanih onkoloških centrov v Italiji, za pokojnika skrbela zadnja tri leta njegovega življenja.

"Siniša je vlival pogum drugim pacientom, ki so čutili pripadnost, ko so videli, kako se je sam spopadal z boleznijo, tudi ko se je ta ponovno vrnila," je za Sky TG 24 povedala zdravnica. 

Siniša Mihajlović Legenda Šport Umrl je Siniša Mihajlović

"Bil je človek velikih vrednot. Oboževal ni samo nogometa, temveč tudi svojo družino, ki mu je bila vseskozi v oporo. Spremljala sem ga vse do konca. Bil je vzoren pacient z veliko osebnostjo, obenem pa se je bil zmožen povsem prepustiti zdravnikom."

"Spopadal se je s strašno boleznijo, najbolj agresivno, kar sem jih kdajkoli videla. Njegova velika lekcija oziroma sporočilo, ki ga je pustil za seboj, je, da se ne smemo nikoli predati. Pogumno moramo naprej."

Siniša Mihajlović Nihče tega ni ponovil Šport Video: Mihajlović na eni tekmi trikrat v polno s prostih strelov

"Pogumno se spopasti z nečim, česar ne poznamo, in se boriti brez strahu pred bolečino. Veliko je pretrpel, a je to počel z velikim dostojanstvom. Pogum sva črpala drug od drugega. Nisem izgubila le pacienta, ampak prijatelja. Kljub vsemu menim, da je najhujša bolezen tista, s katero se spopadeš sam. Imel je grozno bolezen, odporno na vsa zdravljenja in presaditve, vendar je bil do konca obdan z ljubeznijo in nikoli ni ostal sam," je poudarila.

Komentarjev 2
  • Kmodri 20:40 18.december 2022.

    Najboljši odidejo prvi!

  • Avatar Leon
    Leon 12:37 18.december 2022.

    LEGENDA nogometa. Uživali smo v tvojih predstavah .